Цій темі присвятив свій черговий ролик відомий політичний відеоблогер Сергій Корнак.

Він назвав такі цифри. Вже 1 листопада газ повинен подорожчати на 30 відсотків, а електрика — на 40. За його словами, вартість кубометра газу для населення досягне 8 гривень 80 копійок.

«Це вирок. На чому це відіб'ється? Наші котельні перевели на газ, все ТЕЦ — тобто у всіх, у кого підключено центральне опалення, тарифи виростуть на 40 відсотків. Вони й так були дешевими, 60-80 гривень за квадратний метр, тепер буде близько 100 », - каже блогер.

За його словами, якщо раніше на двох- або трикімнатну квартиру на місяць витрачало ніяк не більше двох з половиною тисяч гривень, то тепер ця цифра може підвищитися до чотирьох, а то і п'яти тисяч.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Корнак нагадав, що влітку 2020 роки держава в великих обсягах скуповувало газ, який в той час був дешевий. Тепер сховища повні, настали холоди — і, як зазначає коментатор, «рекордна» кількість газу буде продаватися за рекордною ж ціною.

«Це робиться тому, що стимулу економіки немає. Податки з нас можна зібрати тільки шляхом підвищення тарифів. Розумієте, зараз пройшов аудит «Нафтогазу», і у них діра. Пропало 75 мільярдів гривень — мільярди доларів. Все це просто щоб відбити 3 мільярди», - упевнений Сергій Корнак.

Ще більш болюча тема — електрика, яка, за словами блогера, «забивається кожною копійкою в вироблені товари», і її подорожчання тягне за собою підвищення цін в самих різних галузях.

Корнак зазначає: після поразки на місцевих виборах президенту Зеленському та його команді вже не варто розраховувати на підтримку народу — а значить, і зважати на його думку теж немає сенсу.

«Ось так швидко перетворюється любов народу в ненависть, ось так народжуються диктатори. Завоювати любов народу, можна тільки виконавши свої передвиборчі обіцянки, посадивши козлів, злодіїв. Всього цього немає, справедливості — немає. Тому тепер треба оточити себе охороною і плювати на всіх», - резюмує Сергій Корнак.

Раніше говорилося про наслідки підвищення тарифів на передачу електроенергії.

Також повідомлялося про подорожчання газу.