Жовтень 2020 року виявився в Україні багатий на новини. Попереду листопад — і канал Знай.ua зробив прогноз основних подій і нововведень майбутнього місяця.

Міністерство охорони здоров'я саме в кінці листопада очікує найбільшого посилення пандемії коронавірусу. Крім того, ця інфекція буде ускладнена традиційними сезонними захворюваннями. А новий пік COVID-19 прогнозують на січень і лютий майбутнього року.

Поки що карантин в країні продовжений до кінця грудня, але невідомо, скільки він ще може тривати після цього. У Держпродспоживслужбі вважають, що карантинні обмеження не будуть скасовані, принаймні, до спаду пандемії, який очікується в березні.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у своїх прогнозах не стосується листопада, але допускає до кінця року зростання числа COVID-інфікованих за добу в масштабах країни до 17 тисяч.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Однак повний карантин може бути введений вже в листопаді, оскільки президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками релігійних організацій назвав іншу порогову цифру: 9 з половиною тисяч заражених за добу. Після цього нас чекає тотальний локдаун зразок того, що був минулої весни, і вся Україна перетвориться на величезну червону зону.

«Однак тоді сильно постраждає економіка. Знизити захворюваність можливо шляхом зменшення перебування громадян усіх вікових груп в місцях великого скупчення людей», - додав глава держави.

Однак навіть в цьому випадку ні початкова школа, ні дитячі садки закриті не будуть. За словами голови парламентського комітету з питань науки та освіти Сергія Бабака, це пов'язано з особливостями психіки дітей: вони, на відміну від підлітків, не можуть навчатися дистанційно. Що ж стосується студентів, то вони вже зараз переведені на віддалене навчання: поки до 15 листопада, а далі час покаже.

Натомість ситуація в області пенсій поки не дає приводів для занепокоєння. Керівництво Пенсійного фонду запевнило, що, принаймні, до кінця листопада вони будуть виплачуватися без проблем, а саме воно робить все можливе, щоб уберегти пенсіонерів від наслідків кризи.

Щодо комунальних тарифів все йде не настільки щасливо. Вже з початку листопада вартість передачі електроенергії може зрости на 30 відсотків — правда, тільки для промисловості та бізнесу, але ж їх витрати в остаточному підсумку все одно буде оплачувати споживач. На думку фахівців, це загрожує зростанням інфляції.

Що стосується цін в цілому, то тут однозначного прогнозу немає. Одні експерти вважають, що істотно вони вирости не повинні — завадить низька купівельна спроможність, викликана поєднанням безробіття і пандемії коронавірусу. Інші ж очікують в листопаді або грудні девальвацію гривні, після чого ціни істотно збільшаться.

А ось курс долара за всіма прогнозами буде стабільно зростати. Якщо у вас є американська валюта, то, принаймні, до кінця листопада її краще не міняти на гривні.

Раніше нардеп Андрій Ніколаєнко різко виступав проти зростання тарифів на передачу електроенергії.

Також повідомлялося про подорожчання газу.