Відомий відеоблогер Михайло Чаплига обурився тим, як грубо глава держави зловживає своєю владою.

За його словами, більшість громадян просто не розуміє галас, піднятий навколо опитування.

«У будь-якій адекватної країні, та й в Україні, це повинно привести до імпічменту», - вважає Чаплига. Адже таким способом громадянам не просто підсовують маніпулятивні питання — їм відверто вказують, за кого голосувати. Недарма це питання викликало звинувачення з боку ОБСЄ у використанні адміністративного ресурсу — вперше в історії України.

Блогер вважає, що президент не може щось робити в приватному порядку. «Є таке поняття, як безперервність влади. Є кілька посад в нашій країні, коли навіть уві сні ти продовжуєш бути посадовою, а не приватною особою. Одне з цих осіб — це президент, який навіть, коли любить свою дружину, любить її як президент. Все, що він говорить, все до чого закликає, він робить це як посадова особа. Тобто як особа, уповноважена на виконання функцій держави», - каже Чаплига.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зеленський же, свідомо порушивши 106-ту статтю Конституції, оголосив опитування, не маючи на те повноважень.

Щодо самої суті питань Чаплига зазначає наступне:

«Річ у тім, що немає такого злочину як корупція. Є корупційні злочини, і їх близько 20. Самий цимес або цинізм насамперед у тому, що президент сам робить корупційні злочини та при цьому вимагає довічне». Адже Зеленський як президента не має права фінансувати свої починання коштом приватних осіб. Будь-якій подібний випадок — це і є корупція.

Щодо питання про медичне використання канабісу блогер вважає:

«Цим повинні займатися лікарі. На кожну болячку свої протоколи лікування. І ось уявіть, по кожному новому протоколу лікування проводитимемо опитування, вам не здається це дивним? Як насправді вирішується це питання? Внесенням змін до наказу Міністерства охорони здоров'я і постановкою кабінетом міністра. Усе. Навіть закону не потрібно, закон вже давно є». Чаплига бачить суть питання в іншому: вирощування конопель — дуже вигідний бізнес, і влада воліла б взяти його під контроль.

«Це корупційні дії з довічним, як він просив. І це маніпуляції, махінації та жорсткий лобізм проти інтересів України », - так схарактеризував опитування Чаплига.

Раніше повідомлялося про попередні підсумки місцевих виборів.

У Хмельницькій області опитування проводила 11-річна школярка.