Кажуть, про смаки не сперечаються. Однак, надто сильна пристрасть до солоного може серйозно зашкодити організму. Знавці розвіяли сумніви, щодо допустимих кількостей і пояснили, скільки насправді солі можна їсти щодня без шкоди для здоров'я.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише Телеграм-канал "Доктор Бергман. Тисяча способів дожити до 100 років".

За словами фахівців, приблизно 5 грамів, або чайну ложку солі в день буде цілком достатньо - така її кількість не зашкодить людині. Перевищення цієї кількості провокує поступове підвищення тиску.

Сіль, фото: pixabay
Сіль, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Проте, є й винятки. Єдине, кого не треба сильно обмежувати в споживанні солі – це людей старших за 70-75 років. Пояснюється це тим, що у старшому віці слабшають нирки.

Відповідно організм літньої людини втрачає багато солі, тобто натрію, з сечею. Саме тому, сіль і солоні продукти людям старшим, ніж 70-75 абсолютно не протипоказані.

Сіль, фото: pixabay
Сіль, фото: pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь