Чи винен в цьому міністр охорони здоров'я Максим Степанов і чи повинен він піти у відставку — на цю тему Youyube-канал СОЦ ОПРОС дізнався думки киян.

Їх позиція розділилася. Одні городяни наполягають на його відставці, інші спершу вимагають пред'явити хоч якісь результати роботи, а треті вважають, що міністр не так сильно винен. При цьому багато хто з них виступають за збереження і навіть посилення карантинних заходів.

«Якщо робити вільніше, як роблять зараз, люди, наприклад, в метро їздять, то від цього нічого доброго не буде. Карантин необхідно посилювати, тоді буде краще», - стверджує учасник опитування Андрій.

Багато хто вірить в існування фонду COVID-19, хоча останні дані з різних джерел це спростовують.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Наскільки я бачив цифри, то з фонду грошей на медицину практично не було витрачено. На інші цілі більше, виходить, йшло. Напевно, і його вина в цьому є», - вважає it-фахівець Ігор.

Інші опитані вважають, що Степанов, перш ніж йти у відставку, повинен налагодити стан справ.

«Нехай він спочатку виправить роботу нам всім на користь, а відставка — це дуже просто, відправив і все. Думати про людей більше треба», - впевнена адміністратор Тая.

Люди старшого віку, скоріше, схиляються до думки, що провини глави МОЗ тут немає.

«Міністр не винен. Це у нас люди такі, що не в змозі зрозуміти, що йде серйозна хвороба. Маски не надягають, особливо молодь, вони безвідповідально до цього ставляться. А що він один може зробити, якщо народ не хоче розуміти, що діється?», - каже пенсіонерка Алла.

«Я думаю, що в цій ситуації винні й ми самі трошки. Тому що не дотримується дистанція в метро, ​​коли заходиш. І, звичайно ж, винна наша влада, тому що потрібно все-таки забезпечити лікарів, щоб у них була гідна зарплата, тому що вони реально ризикують своїми життями», - вважає підприємець Вікторина.

В ході опитування згадують і колишнього депутата Верховної Ради Олега Ляшка:

«Він щоранку тільки розповідає статистику. Скільки померло і скільки захворіло, все, більше нічого він не робить ... Мої знайомі, які перехворіли, кажуть, що потрапити в лікарню — неможливо», - зауважує підприємець Олена.

Будемо сподіватися, що міністр охорони здоров'я спільно з депутатами Верховної Ради зможуть знайти спосіб врятувати країну від зарази.

Раніше Степанов розповів про ненадійність тестів на коронавірус.

Також він повідомив про результати випробування української вакцини.