На шести ділянках автомобільних трас український уряд хоче реалізувати державно-приватне партнерство, яке вже презентували потенційним інвесторам.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві міністра інфраструктури України Владислава Криклія, яку він зробив у своєму Telegram-каналі.

6 українських доріг передадуть "в приватні руки", скріншот: epravda
6 українських доріг передадуть "в приватні руки", скріншот: epravda

"6 ділянок доріг, відібраних для потенційних пілотних проєктів ДПП, буде реалізовано в рамках першої програми державно-приватного партнерства в дорожній галузі... Разом з Укравтодором, Світовим банком і IFC представили їх сьогодні 310 учасникам з 43 країн світу і 38 компаніям потенційних інвесторів", - написав міністр.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Криклій уточнив, що мова йде про дороги Харків-Дніпро-Запоріжжя (M-29, M-04, M-18); Бориспіль-Полтава (М-03); Херсон-Миколаїв (М-14); Київ-Житомир-Рівне (М-06); Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19); Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв (M-04, H11).

За його словами, ці автодороги з'єднують 10 областей України, і більше 12 мільйонів жителів зможуть на собі відчути поліпшення дорожньої інфраструктури.

За повідомленням прес-служби Мінінфраструктури, модель, запропонована першою програмою ДПП у дорожній галузі, дозволить залучити в середньостроковій перспективі понад 9 млрд доларів приватних інвестицій для відновлення та обслуговування понад 4 500 км доріг державного значення.

"Всі проєкти передбачають подальше утримання дороги інвестором протягом наступних 20-25 років. А це додаткові інвестиції, які в рази перевищують початкові. Перші 6 пілотів відбиралися таким чином, щоб досягти максимального економічного ефекту від вкладених коштів і щоб якомога більше українців відчули поліпшення дорожньої інфраструктури", - зазначив Криклій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, скандальна дорога може позбавити українців популярного курорту - "Потрібен мільярд".

Як повідомляв Знай.uа, промисловці України вимагають від Кабміну не створювати штучний дефіцит вагонів: "Це призведе до втрати близько $2 млрд на рік".

Знай.uа писав, податківці підключилися до фінансового тиску на зелену енергетику - інвестори.