Конституційний Суд України своїм рішенням про визнання неконституційною статтю Кримінального кодексу про покарання за брехню в деклараціях порушив Конституцію України. КСУ таким чином поставив українське суспільство в незручне становище.

Читайте Знай в Google News!

Таку заяву зробив експрезидент та глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі каналу "Україна 24". Він ствердно відповів на запитання, чи вважає, що КСУ порушив Конституцію "Безумовно".

Леонід Кравчук / скріншот з відео
Леонід Кравчук / скріншот з відео

"Конституційний суд може порушувати, а всі інші повинні дивитися як він порушує. Українське суспільство діями Конституційного Суду поставлено в ситуацію, яка вимагає негайних, конкретних, чинних кроків", - зазначив він. Леонід Кравчук

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Леонід Кравчук також пояснив, що Володимир Зеленський вніс законопроєкт, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного Суду, тому що цього вимагала ситуація. Він уточнив, що запропонований Зеленським документ є законопроєктом, а не указом.

"Президент гасив вогонь. Коли зібрався РНБО, вогонь палав, антиукраїнська ситуація розширювалася в цьому випадку після прийняття такого рішення (КСУ, - ред.), і потрібні були дуже швидкі і радикальні кроки. Звичайно, президент виходив з того, що потрібно такі кроки зробити. Він запропонував такий документ. Від ВР тепер залежить, як вона поставиться до цього, як вона оцінить ситуацію в цілому в Україні. І як вона прийме такі закони, такі рішення, які відновлять авторитет такої важливої структури як КСУ і погасять це полум'я, яке горить навколо КСУ. Це документ для обговорення у ВР, це зовсім не означає, що президент заявив, що це єдино можливий варіант", - сказав він. Леонід Кравчук

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366-1 КК України Про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних до декларації, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК з контролю та перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій та моніторинг способу життя. У НАЗК заявили, відповідне рішення судді прийняли у власних інтересах.

КСУ, скріншот: YouTube
КСУ, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко назвав опитування Зеленського непотребом: "Зіпсували настрій"

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними". До списку увійшло десять обласних центрів.