З 1 листопада 2020 року газопостачальна компанія "Нафтогаз України" підвищила ціну на газ для побутових клієнтів на 34,7%. Компанія встановила ціну на природний газ на рівні 6,33 грн/куб.м з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки).

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється на сайті компанії.

Разом з тим, тариф "Річний" з листопада підвищений на 23,1% - з 5,24 грн/куб. м до 6,45 грн/куб. м.

Комунальні платежі, фото: кадр з відео
Комунальні платежі, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Нафтогаз" відмовився від підвищення цін на газ для населення в місяць виборів. Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила ціну на природний газ для побутових клієнтів у жовтні 2020 року на рівні 4,70 грн/куб.м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки). У порівнянні з вереснем ціна газу не змінилася.

Водночас як повідомляє компанія, у жовтні 2020 року гуртова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК "Нафтогаз України" постачає блакитне паливо у рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становить 5374,1 грн за 1 тис. куб. м без урахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

"Ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867, з урахуванням змін котирувань (цін) на європейських газових хабах. За період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли у порівнянні з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту. Проте, завдяки значним запасам у підземних сховищах газу в Україні, ціна газу для виробників тепла у жовтні зросла у порівнянні з минулим місяцем на 24%." Нафтогаз України

газівник, скріншот з відео
газівник, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко назвав опитування Зеленського непотребом: "Зіпсували настрій"

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними". До списку увійшло десять обласних центрів.