Президент РФ Володимир Путін 2 тижні тому пообіцяв зняти санкції з 3 українських підприємств.

Така заява прозвучала під час зустрічі російського президента з главою партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Читайте Знай в Google News!

Як зазначається у блозі "Грані правди" на 24 каналі, в цій новині немає нічого хорошого для України. А все тому, що мова тут не про економічні взаємини, а виключно про політику. Санкційні обмеження останні 5 років виштовхували Україну з російської зони впливу.

Прагнучи "наказати" Україну встановленням санкцій, Росія не врахувала іншу сторону. Адже взаємні санкції знищували той простір спільного, що прив'язувало Україну до Росії куди сильніше будь-яких політичних заяв.

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети
Показати ще

Володимир Путін, скріншот з відео
Володимир Путін, скріншот з відео

Російський ринок завжди був зброєю в руках Москви, доступ до якого видавався в обмін на політичні поступки. А будь-яке прагнення сусідніх країн до незалежності тягло за собою торгові заборони і шантаж. Як можна побачити на прикладі білорусі, чим більше країна залежить від Росії - тим менша можливість для її маневру.

Взаємне переплетення пострадянських економік робило всіх сусідів Москви заручниками ситуації. Будь-яка криза в Росії оберталася скороченням робочих місць і падінням попиту на імпортні товари.

Як зазначається у блозі, внаслідок санкцій українська економіка змушена було переформовуватися. Відповідно багато українських бізнес-кланів, зацікавлених раніше в російському ринку, змушені були змінювати географію своїх інтересів і орієнтуватися на захід.

Також відзначається, що нинішня показова миролюбність Кремля могла бути всього лише передвиборчим пасом для Віктора Медведчука. Щоб показати його виборцям, хто в Україні може домовитися з російським керівництвом.

Віктор Медведчук і Володимир Путін
Віктор Медведчук і Володимир Путін

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко назвав опитування Зеленського непотребом: "Зіпсували настрій"

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними". До списку увійшло десять обласних центрів.