"Небажаний" президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого все ніяк не можуть прогнати, вирішив захищатися від протестуючих кулеметами. Про це свідчить той факт, що в місто в'їхала бронетехніка з кулеметами, передає Lenta.ru і публікує фотографії події.

За даними видання, таку техніку в Мінську помітили вперше на тлі заяв президента Олександра Лукашенка напередодні чергових протестів. Повідомляється, що на броньовиках, що в'їхали в місто, не було номерів. Вони поїхали в напрямку стели"Мінськ місто-герой".

Повідомляється, що до цього в Мінськ в'їжджали тільки БТР, які традиційно охороняли резиденцію Лукашенка від протестів.

30 жовтня білоруський президент заявив, що опозиція планувала почати в країні війну зсередини.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

26 жовтня, після того як колишній кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська оголосила загальний страйк, в країні почався новий сплеск протестної активності. Ряд великих підприємств зіткнувся з проблемами на виробництві, на вулиці вийшли студенти, пенсіонери та лікарі. Лукашенко не вважає, що переміг на виборах в серпні обманом, а також називає всі повідомлення про знущання над затриманими і ув'язненими фейками. Події останніх днів у країні він назвав "терористичною війною".

Як повідомляє видання Infox, кожна недільна акція протесту, яка в Мінську збирає буквально десятки тисяч людей, тематична. Нинішня в опозиційних телеграм-каналах отримала назву"Марш проти терору". У Мінську люди традиційно пішими колонами під прапорами збираються в центр міста. У столиці традиційно закриті центральні станції метро, відчуваються перебої з Інтернетом. Протест координується через телеграм-канали.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Україна відповіла Лукашенку за" таємну " інавгурацію і тривожні наслідки.

Як повідомляв Знай. ua, Лукашенка "завалили" проханнями розстрілювати протестувальників, в МВС з'явився аудіозапис.

Також Знай. ua писав, що таємна інавгурація Лукашенка вивела на вулиці всю Білорусь, В хід йдуть кийки і водомети, беззбройні люди грудьми кидаються на омон.