Православні Чорногорії не відстають від православних фундаменталістів інших країн: так, похорони місцевого церковного ієрарха, який помер від COVID-19, супроводжувалися традиційними поцілунками покійного.

Читайте Знай в Google News!

Нещодавно в Чорногорії, в одній із балканських країн, в якій більшість населення складають віряни православної церкви, помер митрополит Амфілохій. Він народився у 1938 році в одному з сіл Чорногорії, вже з малих літ усвідомив у собі потяг до теології. Завершив Белградський університет за фахом класична філологія, після чого були студії за кордоном. У 1967 постригся у монахи. Після цього мав викладацький досвід, захистив дисертацію та віддано працював священником. Митрополит Амфілохій помер у тяжкому стані - йому діагностували COVID-19. Поховали митрополита на його батьківщині.

На прощанні з ним миряни не могли стриматися і почали цілувати його руки - це робили як старші люди, так і діти. Така форма прощання отримала скандальне забарвлення у великій кількості міжнародних ЗМІ, адже цілувати людину, яка гарантовано померла від коронавірусу у часи епідемії цього вірусу - дивно і нерозумно.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українських школярів вкотре чекають зміни: до навчання залучать і батьків, а вчителям дадуть свободу

Як повідомляв портал Знай.uа, львівський ліцей закрили на карантин - коронавірус знайшли у десятка вчителів

Також портал Знай.uа писав, що під Дніпром четверо осиротілих малюків чекають на нових батьків: "Де ти, матусю"