Політичний блогер Сергій Корнак вирішив з'ясувати, у скільки вона обходиться платникам податків.

За його даними, на Верховний і Конституційний суди в рік йдуть три з половиною мільярди гривень. Недешево коштує й утримання Вищого антикорупційного суду.

«Будь-який суд повинен бути антикорупційним!», - впевнений блогер. Він висловив сумнів, що, хоча всі інші суди загрузли в хабарництві, ВАКС залишився чистим.

Корнак нагадав, що в США, багатющої країни світу з 330-мільйонним населенням, Верховний суд складається всього з дев'яти членів. Конституційного суду там немає — його функції виконує той же Верховний.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У Верховному суді України - 120 членів, і ще 18 в Конституційному. Всіх їх містить народ. «Ви розумієте, хто з нас лох?», - запитує Корнак.

Однак, на його думку, ще більш шокує наступна інформація: конституційного судді в місяць платять 750 тисяч гривень, верховному - 225 тисяч.

«Ми кричимо на кожному розі, що зарплати чиновників повинні бути великі, щоб вони не крали. Друзі, щоб чиновники не крали, треба їх садити. Вкрав? Сів у в'язницю. Ви розумієте? 120 осіб, замість 9 американських, вони отримують зарплати від 700 тисяч гривень в місяць на кожного », - каже оглядач.

Він вважає, що у Зеленського не вистачило грошей, щоб домовитися з Конституційним судом, а й ліквідувати його він не має наміру — досить посадити в суддівські крісла своїх людей.

«Щоб залізти в цю касту потрібно 150 тисяч доларів, але їх адже потрібно відбивати ... У нас є тільки одне питання: як їх всіх скоротити? Їх усіх треба прибрати в народне господарство. Ось я дуже б хотів подивитися на глав адміністрацій, на суддів і прокурорів з мотикою в руках», - підсумував Сергій Корнак.

Раніше повідомлялося про президентський законопроєкт, що передбачає звільнення всього складу Конституційного суду.

Зеленський звинуватив його членів в змові з олігархами.