Посилення обмежувальних карантинних заходів не уникнути, якщо ситуація із захворюваністю вийде з-під контролю. Про це розповіла лікар-інфекціоніст в ефірі 112 Україна.

Читайте Знай в Google News!

Інфекціоніст зазначає, що колапс в клініках спостерігається вже сьогодні і ситуація вже зараз знаходиться на межі. Голубовська переконана, що тільки обмежувальні заходи можуть трохи стримати зростання захворюваності.

“Всі бачать зростання (захворювання коронавірусом-Ред.). Я вже бачу навіть ковідоскептіков стало трохи менше. У нас колапс у багатьох клініках вже давно. В опорних клініках вже давно колапсоїдний стан. Тому хочемо ми цього чи ні, якщо ситуація буде виходити з-під контролю, все-таки зараз вона на межі знаходиться, то нам цього не уникнути (посилення обмежувальних заходів — Ред.).

Коронавірус, фото РБК
Коронавірус, фото РБК

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Медик стверджує, що в розвинених країнах Європи теж поступово посилюють обмежувальні заходи.

"Як ви бачите, навіть дуже розвинені країни Європи поступово вводять обмежувальні заходи і посилюють. Я говорила неодноразово і повторюю: у таких масових інфекційних захворювань, які легко передаються від людини до людини і не мають засобів специфічної профілактики і специфічного лікування, з середньовіччя нічого не змінилося — тільки обмежувальні заходи, які проблему не вирішують радикально, але мінімізують ризики і зменшують кількість навантаження на систему охорони здоров'я", — зазначила Голубовська.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, міністр Степанов розповів, коли чекати тотального карантину, врятувати всіх вже не зможуть.

Як повідомляв Знай. ua, сімейним лікарям підготували підвищення: скільки тепер отримають за кожного пацієнта.

Також Знай. ua писав, що Україні загрожує дефіцит медиків, Польща переманює останніх лікарів.