Пленарне засідання Верховної Ради, що стартувало о 10.00, розпочалося гаряче. На додаток до сотень учасників акцій протесту під будівлею Парламенту, в сесійній залі події розвивалися не менш гучно. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Першою темою обговорень стало стрімке поширення небезпечного вірусу країно. І, як звітував профільний міністр Максим Степанов, що прибув до Верховної Ради, Україна перебуває на межі важких часів.

"Ми дійшли точки неповернення. Ситуація критична не тільки в Україні, а й в усьому світі. Попереду важкі часи – нам необхідно підготуватися до неминучого: легко пройти другу хвилю неможливо. Ми виходимо до планового збільшення ПЛР-тестувань до 50 тисяч на добу – зараз їхня кількість сягає 47 тисяч. Вже закуплено потужні прилади для проведення ПЛР-діагностики, вже є рішення Кабміну про виділення додатково 1 млрд 259 млн грн саме на процес тестування. Також для лікарень для закупівлі обладнання виділено 1 млрд 927 млн на 161 КТ",– повідомляє міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Максим Степанов / фото: МОЗ
Максим Степанов / фото: МОЗ

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Про справжній колапс в країні повідомили і нардепи від більшості політичних сил, негайно закликавши Уряд на чолі із прем'єром Денисом Шмигалем прибути до Верховної Ради.

"На минулому тижні ми всі разом спільно приймали постанову про те, щоб захистити людей від коронавірусу – ми дали Уряду повністю алгоритм дій, щоб можна було реально зупинити епідемію. Але ви не можете не помітити, що люди, як були, так і залишаються без допомоги, хворі приїжджають до лікарні самі і вимушені повертатися додому. У нас повний колапс з системою захисту людей, тому ми вимагаємо негайно запросити весь Уряд у повному складі і дати негайну можливість прем'єр-міністру звітувати про те, що зроблено – і не завтра, а сьогодні. І я хочу, щоб це питання поставили на голосування", – зазначила з трибуни лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко - фото Знай.ua
Юлія Тимошенко - фото Знай.ua

Про повний хаос і бездіяльність в цій галузі звітували і інші парламентарі.

"Вчора Україна перетнула межу в 400 тисяч підтверджених випадків зараження коронавірусом. Попри 66 млрд грн, виділених на боротьбу з епідемією, влада досі не змогла забезпечити ні масового тестування, ні захисту лікарів, ні наявністю кисню та ліків. Натомість, ми бачимо, як антиковідні гроші розбазарюють на дороги і відкати, на силовиків – вже навіть на виробництво серіалів", – відзначає нардеп Артур Герасимов.

Однією з проблем є чимала кількість родин лікарів, що померли від COVID-19, які й досі не отримали ні копійки з боку держави.

Верховна Рада, фото Знай.ua
Верховна Рада, фото Знай.ua

"Зараз Фонд соціального страхування робить все, щоб не виплачувати ті виплати – тільки 20 % сімей отримали такі виплати", – підкреслили депутати від політичної групи "Довіра".

Не залишилися осторонь і українці – під час виступу нардепів з трибуни користувачі youtube на офіційному каналі онлайн-трансляції пленарного засідання коментували хід подій.

"Вилізла, косата!" – так глядачі прокоментували вихід Юлії Тимошенко.

А дехто з користувачів закликав народних депутатів до єдності дій.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.