Українським громадянам розповіли про те, хто зможе отримувати пенсійні виплати в наступному році.

В Україні в 2021-му році громадянам, які до 60 років не отримують 18 років робочого стажу, доведеться працювати до 65 років.

Про це повідомляють на каналі "Що буде завтра?" в YouTube.

Вимоги щодо кількості років стажу передбачені в законопроекті "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування". Згодом вимоги по робочому стажу будуть рости на 12 місяців щорічно, аж до 2028 року.

Читайте Знай в Google News!

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Українцям пояснили, що наступного року вийдуть на пенсію люди в 65 років, які мають робочий стаж до 18-ти років. Також сказано, що в 2022-му році робочий стаж буде збільшено ще на один рік, а саме 19 років. Відповідно, вже в 2023-му році стаж складе 20 років.

Скриншот к видео с Youtube с канала "Что быдет завтра?"
Скриншот к видео с Youtube с канала "Что быдет завтра?"

А ось вже в 2028 році пропрацювати потрібно буде 25 років, щоб вийти на пенсію в 65 років.

Крім цього, українцям розповіли і про те, хто зможе вийти на пенсію в 60 років.

Так, наприклад, громадяни української держави в 2021 році, які досягли віку 60 років, повинні мати робочий стаж 28 років. Таким чином, мінімальна вимога збільшиться ще на один рік.

При цьому, щоб докупити собі 12 місяців стажу, потрібно буде заплатити 31 680 гривень. Наприклад, у січні 2020 року ця сума становила 24 937 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Українцям пояснили, скільки років стажу потрібно, щоб отримувати пенсію в 2020 році.

Так, для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, знадобиться від 28-ми років стажу. Для того, щоб отримувати пенсійні виплати в 63 роки, потрібно попрацювати від 18-ти до 28-ми років. І щоб вийти на пенсію в 65 років, потрібно працювати від 15-ти до 18-ти років.

Нагадаємо, що українці, які ніколи не працювали і не мають робочого стажу, отримають однакові пенсії на рівні мінімального прожиткового мінімуму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", український лікар, який пропрацював 25 років у психіатричній лікарні, був позбавлений пенсійних виплат.

Також "Знай.uа" писав, що відеоблогер Михайло Чаплига розповів, про те, що буде з пенсійною системою в Україні в майбутньому.