В Україні з настанням зимових холодів Covid-19 буде ставати ще агресивнішим.

Таку заяву озвучив ізраїльський лікар-анестезіолог Борис Бриль. За його словами, на процес зараження впливає стан людей і загальний стан захворюваності в момент морозів.

Читайте Знай в Google News!

Лікар розповів "Обозревателю", якщо в сезон холодів захворювання грипом і коронавірусом будуть одночасними, це може збільшити летальний результат при ускладненнях в 6 разів.

Карантин, фото: Іnstagram
Карантин, фото: Іnstagram

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Тому ми можемо тільки прогнозувати, як поведуть себе люди. Я, звичайно, перепрошую, але як в Україні не прогнозувати зростання, якщо у вас люди ходять, куди хочуть, і немає жодної дистанції між людьми? Тут питання не в тому, як вірус мутує, а в тому, як люди мутують у своїй свідомості, щоб усвідомити щось", - сказав Бриль.

Медик зазначив, що в Україні люди абсолютно не дотримуються соціальної дистанції і багато хто не надягає маски.

Лікар впевнений, що багато українців самі виноваті у тому, що помирають їх рідні. Адже сьогодні один заражає стареньких людей - вони чиїсь батьки, а завтра заражають батьків того, хто заразив. Таким чином виходить замкнен коло.

Вірус, що викликає COVID-19, переважно передається через краплинки, що розлітаються, коли заражена людина кашляє, чхає або видихає повітря. Ці краплинки занадто важкі, щоб висіти в повітрі, тому вони швидко осідають на підлогу та інші поверхні.
Щоб не заразитись коронавірусом, слід дотримуватись простих запобіжних заходів: тримайтеся на безпечній дистанції від оточуючих, носіть маску, добре провітрюйте приміщення, уникайте місць скупчення людей, мийте руки і прикривайте ніс і рот згином ліктя або серветкою при кашлі або чханні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кращі за китайські: в МОЗ заявили про перехід України на вітчизняні коронавірусні тести.

Як повідомляв Знай. ua, застуда, грип або коронавірус, українцям показали шпаргалку з головними симптомами.

Також Знай. ua писав, карантин в Україні: стало відомо про нові обмеження з понеділка, до чого готуватись.