Серед європейських країн Україна має один із найвищих рівнів тіньової економіки. Все через те, що роботодавці не хочуть платити податки за співробітників, бізнес не показує чесний оборот, а співробітники не декларують додаткові доходи.

Читайте Знай в Google News!

Кабмін, намагаючись позбутися "сірої зайнятості", пропонує ввести чіткі критерії оформлення трудових договорів. Однак, експерти пояснюють ситуацію відсутністю культури сплати податків в Україні, пише "Херсон Онлайн".

У Державній податковій службі підрахували, що приблизно 5,6 млн осіб перебувають у працездатному віці, але жодних доходів не декларують.

Робота, фото pxhere
Робота, фото pxhere

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За різними оцінками, в Україні в тіні перебуває від чверті до половини ВВП. Цілі сфери, як от ринок оренди житла, практично повністю не платять податки. Також не платять прибутковий податок і заробітчани.

Багато українців навіть не підозрюють, скільки вони платять у бюджет, адже за них це робить роботодавець. Наприклад, з кожної зарплати потрібно заплатити 22% єдиного соцвнеску, 18% прибуткового податку і 1,5% військового збору.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хто краде електроенергію просто у вас вдома: 7 приладів, які накручують лічильник

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше

Також "Знай.ua" писав, Укрзалізниця припиняє продаж квитків у "червоній" зоні: перелік напрямків