Карантин для школярів розпочався ще 12 березня. Так, до кінця минулого навчального року вони перебували на дистанційному навчанні. У МОН дали роз'яснення щодо форми навчання в українських школах цього року.

Читайте Знай в Google News!

МОН відправило в регіони лист-роз'яснення. Саме згідно з даною інструкцією у навчальних закладах повинні застосовувати положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти. Наказ набрав чинності 16 жовтня 2020 року. Саме з цього часу адміністрації шкіл необхідно змінювати форму дистанційного навчання відповідно до нових законів.

Дистанційне навчання, фото: кадр з відео
Дистанційне навчання, фото: кадр з відео

Батьки можуть прийняти рішення про навчання дитини Дистанційно. Однак для цього потрібно звернутися до закладу освіти, який надає послуги саме за дистанційною формою отримання освіти. Такі послуги надають не всі навчальні заклади.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Якщо такий навчальний заклад є державним або комунальним, то отримання освіти в ньому, в тому числі дистанційного, є безкоштовним.

Школи також можуть вводити змішану форму навчання. За рішенням педради освітній процес триває з використанням технологій дистанційного навчання на денній або іншій формі здобуття освіти, на яку учень зарахований.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, як навчатимуться школярі в Україні після канікул, пояснення МОН.

Як повідомляв Знай. ua, нові стандарти, оцінки та повернення онлайн-уроків, що зміниться в українській школі в 2021 році.

Також Знай. ua писав, що студентам, яких вигнали з гуртожитків, повернуть гроші, як отримати компенсацію.