Як виявилося, в Україні планують ввести нові правила карантину через зростання випадків зараження на коронавірусну інфекцію. Так, мова йде про "годину для літніх", який ініціює Міністерство охорони здоров'я України.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню головного санітарного лікаря Віктора Ляшка в ефірі однієї з українських радіостанцій.

Віктор Ляшко / фото: Сегодня
Віктор Ляшко / фото: Сегодня

За його словами, подібні заходи вже було запроваджено в деяких країнах Європи, і зараз відомство має намір рекомендувати їх і в Україні. Суть ідеї полягає в тому, щоб в певний період часу обслуговувати в продуктових магазинах і аптеках людей старше шістдесяти років. Це може бути з 10:00 до 12:00. Таким чином вдасться мінімізувати контакти людей похилого віку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Пенсіонери, фото: кадр з відео
Пенсіонери, фото: кадр з відео

"Що нового хоче рекомендувати Міністерство охорони здоров'я. По-перше - встановити час для літніх людей. Рекомендувати суб'єктам господарювання, які здійснюють торгівлю продуктами харчування, в аптеках, іншими речами та предметами домашнього вжитку, наприклад, з десяти до дванадцяти годин - це час для людей віком 60+. І тоді ж і транспортом вони можуть доїхати, бо година пік вже проходить, менше скупчення людей. І вони приходять (в магазини і аптеки) і там менше буде контактів з людьми молодшого віку. Це дозволить нам врятувати саме їх життя. Тому так літні люди, якщо ми подивимося летальні випадки, вони все одно в групі 50+. А якщо ми подивимося на 60-65 років і старше, то у цих людей хвороба проходить найнебезпечніше", - сказав Ляшко.

Він також підкреслив, що забороняти приходити в магазини і аптеки в інший час МОЗ не може — ініціатива носить тільки рекомендаційний характер.

"Ми не можемо заборонити, тільки рекомендувати. Це європейська практика... і у нас працюватиме. Тому що час вже відкидати будь-які сумніви, у кого вони ще залишилися, що це (пандемія) теорія змови", - додав Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, школа не несе відповідальність? У МОЗ пояснили, хто відповідає за поширення інфекції в освітніх установах.

Як повідомляв Знай.uа, зимові канікули в українських школах: дітям і батькам дадуть подвійний відпочинок, названі дати.

Знай.uа писав, під Дніпром свині посадили місто на замок.