Верховна Рада України у першому читанні прийняла Держбюджет на 2021 рік. За прийняття рішення проголосувало 275 народних депутатів.

Читайте Знай в Google News!

Зазначається, що проти були партії "Європейська солідарність", "Голос"і "Опозиційна Платформа - За Життя". Про прийняття бюждету у першому читанні повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі

Голосування за Держбюджет-2021, фото: Рада
Голосування за Держбюджет-2021, фото: Рада

"Верховна Рада підтримала в першому читанні проєкт Державного бюджету на 2021 рік! "За" проголосували 275 парламентарів. Дякуємо народним депутатам за державницьку позицію, а бюджетному комітету та Міністерству фінансів за оперативну роботу та аналіз понад 2 тисяч понад правок. Частина з них будуть враховані при підготовці бюджету до другого читання.", - написав Шмигаль. Денис Шмигаль

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, глава уряду висловив сподівання на подальшу конструктивну співпрацю з парламентарями. Він додав, що "вчасно ухвалений бюджет — це відповідальність перед людьми та перед громадами, які вперше формуватимуть свої місцеві бюджети.".

Скріншот: Телеграм / Денис Шмигаль
Скріншот: Телеграм / Денис Шмигаль

Доходи спочатку повинні були скласти 1 трлн 071,1 млрд грн, а витрати - 1 трлн 350 млрд грн. Дефіцит складає 270 млрд грн.

"Збільшити доходи загального фонду проекту державного бюджету на 2021 додатку №1 до законопроекту (з уточненням відповідних підсумкових показників в цьому додатку і статті 1 законопроекту)", - зазначено в проекті постанови №4000-П, який був напрацьований бюджетним комітетом Ради.

Раніше у комітеті поінформували, що доходи держбюджету пропонується збільшити на 20,2 млрд гривень. При цьому в Рахунковій палаті зазначили, що знайшли додаткові джерела доходів у середньому на 20,6 млрд гривень.

Верховна Рада, фото: Офіс президента
Верховна Рада, фото: Офіс президента

"Слуги народу" перед самим голосуванням за бюджет збільшили витрати на своє утримання. У проєкті бюджету України на 2021 рік запропонували збільшити витрати на 17 млрд грн. Зокрема, найбільше з цієї суми піде на депутатські потреби і інфраструктуру, медицину, спорт.

Про ці пропозиції бюджетного комітету повідомляє Центр аналізу публічних фінансів та публічного врядування Київської Школи Економіки у Телеграмі.

Скріншот: Телеграм / Ваші гроші
Скріншот: Телеграм / Ваші гроші

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хто краде електроенергію просто у вас вдома: 7 приладів, які накручують лічильник. Багато користувачів електроенергії помічають, що цифри більші, ніж мали б бути згідно з підрахунком. Виявляється, хтось краде "світло".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше. Перша леді взяла участь в онлайн-нараді з оновлення системи шкільного харчування

Також "Знай.ua" писав, рівень кисню при коронавірусі: чи обов'язково вдома мати пульсоксиметр. Пандемія коронавірусу вплинула на щоденне життя людей, а у деяких сферах - докорінно його змінила.