В Україні запровадять карантин вихідного дня. В МОЗ пояснили, які обмеження діятимуть у вихідні.

Читайте Знай в Google News!

Цілковитого локдауну в Україні наразі не буде, але з 14 листопада запровадять жорсткий карантин на вихідні. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Міністр зазначив, що українцям необхідно підготуватися до нововведень.

"Ми чітко розуміємо, що ми не в змозі ввести повний локдаун, на який пішли деякі європейські країни - не на два тижні, не на три тижні. Саме тому наша пропозиція буде - робити такий жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто на суботу-неділю", - заявив Степанов.

Міністр пояснив, що означає карантин вихідного дня. Після запровадження такого режиму у суботу та неділю буде зачинено все, крім аптек та продуктових магазинів. Однак, транспорт працюватиме, оскільки він, за словами міністра, також критична інфраструктура.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Степанов припустив, що такий протиепідемічний режим може бути запроваджено наприкінці наступного тижня - з 14 листопада.

Міністр вважає, що карантин вихідного дня дозволить розірвати ланцюг передачі коронавірусу через відсутність спілкування людей один з одним.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Степанов розповів, на скільки МОЗ збільшить кількість ліжок і анонсував розгортання мобільних госпіталів

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні за минулу добу 9850 нових хворих на коронавірус, 193 померло

Також Знай.ua писав, червоний карантин в Україні: Ляшко розповів, як зміниться робота шкіл і дитсадків.