Політичний консультант Руслан Бортник пояснив українцям, що може означати посилення заходів карантинного режиму. Крім того, експерт також розповів, чи не будуть знову страждати малий і середній бізнес через нинішню ситуацію з карантином.

Відповідне відео опублікували на каналі "Politeka Online" В YouTube.

Ні для кого не секрет, що карантин у зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусної інфекції завдав чимало шкоди на життя всього населення. Через нього страждали підприємці малого та середнього бізнесу, тому і цього разу задаються питанням, чи постраждають вони знову.

Політичний фахівець Руслан Бортник розповів про те, що означає посилення карантинних заходів. За його словами, локдаун в Україні, про який останнім часом багато говорять, вже настав.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

"Віднесення тих чи інших територій України, а у нас сьогодні половина обласних центрів такі, до "червоної зони", передбачає локдаун. Тобто, зупинку транспорту, установ, організацій", - пояснив експерт.

За його словами, ще влітку, на тлі протистояння з регіональними елітами, український уряд вніс ряд змін до порядку визначення обмежувальних заходів в областях.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

Бортник також зазначив, що згідно з цими змінами, незважаючи на червону зону, місцева комісія з техногенної безпеки може приймати свої винятки щодо "червоної зони".

"Пів країни і вся країна може бути в червоній зоні, але місцеві комісії з техногенної безпеки кажуть, що "так, ми в "червоній зоні", але транспорт зупиняти не будемо, освітні установи закривати не будемо, ресторани нехай працюють", - підкреслив Руслан Бортник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

За словами фахівця, поки в Україні не введуть режим надзвичайної ситуації, ввести сьогодні повноцінні локдауни на всій території країни неможливо.

Нагадаємо, що Максим Степанов заявив, що 14 і 15 листопада в Україні можуть ввести так званий "карантин вихідного дня".

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, що Київ може незабаром потрапити в"червону зону".

Також "Знай.ua" писав, що Максим Степанов розповів, що буде в разі повної наповненості лікарень в Україні.