Українцям пояснили, чи потрібно нести на роботу негативний тест на коронавірус, якщо перехворів на цю недугу.

Читайте Знай в Google News!

Детальне пояснення дав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на пресбрифінгу в Києві.

За його словами працівник, який одужав від коронавірусної хвороби, не повинен обов'язково надавати негативний результат ПЛР-тестування для допуску на роботу.

Віктор Ляшко, скріншот з відео
Віктор Ляшко, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Заступник міністра охорони здоров'я розповів, що зараз в Україні склалася така ситуація, що багато керівників установ не допускають людей на роботу після того, як лікар закрив їм лікарняний. Натомість вимагають негативний тест ПЛР. Ляшко наголосив, що така вимога суперечить чинному законодавству.

Віктор Ляшко повідомив три причини для закриття лікарняного людині, яка перехворіла на Covid-19. Зокрема, це:

  • проходить 10 днів від першого дня появи симптомів, при цьому три дні симптоми відсутні;
  • 10 днів від отримання позитивного результату ПЛР-тесту, при цьому три дні симптоми відсутні;
  • отримання негативного результату тесту ПЛР.

Тестування на коронавірус, фото: кадр з відео
Тестування на коронавірус, фото: кадр з відео

Також Віктор Ляшко зауважив, що саме сімейний лікар визначатиме, як закрити лікарняний, оскільки вищеназвані фактори є рівноцінними. Він заспокоїв тим, що таку людину можна допускати до роботи в колективі, оскільки при дотриманні бодай одного з пунктів вона вже не може бути заразною. Також головний санітарний лікар закликав не допускати жодного булінгу у цій ситуації.

"Є рекомендації ВООЗ, є стандарт МОЗ, які свідчать, що якщо один з трьох критеріїв дотриманий – то людина не може інфікувати іншу людину", - додав головний санлікар. Віктор Ляшко

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Рада прийняла бюджет України на 2021 рік: хто голосував проти і що змінить документ. За прийняття рішення проголосувало 275 народних депутатів. Проти були партії "Європейська солідарність", "Голос"і "Опозиційна Платформа - За Життя".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше. Перша леді взяла участь в онлайн-нараді з оновлення системи шкільного харчування

Також "Знай.ua" писав, рівень кисню при коронавірусі: чи обов'язково вдома мати пульсоксиметр. Пандемія коронавірусу вплинула на щоденне життя людей, а у деяких сферах - докорінно його змінила.