Відомий український політик, народний депутат і колишній заступник голови Верховної Ради Микола Томенко сказав про те, чи можна звільнити суддів Конституційного Суду. За його словами, президент Володимир Зеленський не має права звільнити всіх суддів.

Відповідне відео опублікували на каналі "Politeka Online" в YouTube.

Микола Томенко підкреслив, що прибрати з посад усіх суддів КСУ неможливо, оскільки там є люди, які адекватно працюють. За його словами, це самостійні люди, які були обрані за різними квотами.

Політик згадав рішення Конституційного Суду про узурпацію, на той момент, українського президента Віктора Януковича.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Тоді йшлося тільки про суддів, призначених за квотою Верховної Ради. Тобто, Верховна Рада повернулася до своїх суддів і 5 поміняла", - згадує український політик.

Читайте Знай в Google News!

Також не упустив можливості Томенко сказати і про часи правління Петра Порошенка. У Конституції України на той момент було зазначено, що фінансування КСУ відбувається окремим рядком і за поданням Голови Конституційного Суду.

Крім того, розповів політик і про те, скільки фінансових коштів витрачається на функціонування цього суду. За словами Томенка, мова йде про приблизно 1 мільярд гривень, вони живуть, як "вареники в сметані", отримуючи, при цьому, хабарі.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

"Члени Конституційного Суду - дуже ласі на хабарі. А коли приймалося рішення про дострокові вибори парламенту, частини суддів пообіцяли, що будуть не знімати, а частина суддів отримала за це хабарі", - пояснив Микола Томенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Більш того, політик упевнений, що замовник просто не хоче, щоб його перевіряли. Він звернув особливу увагу на голову КСУ, який має майно в Кримському півострові, або на інших членів Конституційного Суду.

Нагадаємо, що Сергій Власенко розповів, як можна вийти з конституційної кризи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", цілком ймовірно, Офіс президента України знайшов спосіб заблокувати роботу КСУ.

Також "Знай.ua" писав, що блогер Сергій Корнак заявив, що gартія Володимира Зеленського написала звернення до суддів КСУ.