У ВООЗ заявили, що світ повинен терміново зайнятися підготовкою до нової пандемії.

Читайте Знай в Google News!

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) напередодні 73-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка пройде на наступному тижні, звернулася до світової спільноти з трьома ключовими повідомленнями: коронавірус можна перемогти, не відступайте від інших важливих цілей в галузі охорони здоров'я та готуйтеся до наступної пандемії. Про це пише CNN.

1. Коронавірус можна перемогти

Людство може перемогти covid-19 за допомогою науки, правильних рішень і солідарності, йдеться у заяві ВООЗ.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Вперше світ згуртувався навколо плану щодо прискорення розробки необхідних нам вакцин, діагностичних та терапевтичних засобів і забезпечення їх доступності для всіх країн на основі справедливості", - заявила організація.

2. Не відступати від цілей в галузі охорони здоров'я

Пандемія COVID-19 є протверезним нагадуванням про те, що здоров'я є основою соціальної, економічної та політичної стабільності, йдеться в заяві ВООЗ.Тому важливо не забувати та не відступати від інших важливих питань в області медицини.

3. Країни повинні готуватися до наступної пандемії вже зараз

"Ми бачили за останній рік, що країни, які мають міцну інфраструктуру охорони здоров'я, що стосується підготовки до надзвичайних ситуацій, змогли швидко вжити заходів щодо стримування поширення вірусу SARS-CoV-2 і боротьбі з ним", - відзначили в організації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні за добу 9 721 нових хворих на коронавірус, 201 померло

Як повідомляв портал Знай.ua, ковідний фонд відверто розбазарюється владою

Також Знай.ua писав, у МОЗ пояснили, чи потрібно на роботу після Covid-19 подати негативний ПЛР-тест