В МОЗ розказали про штрафи за невиконання карантинних вимог.

Як стало відомо, за минулу добу в Україні підтвердили 10 746 нових випадків зараження коронавірусом, померло 187 українців.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ході онлайн-брифінгу розповів про епідеміологічну ситуацію в країні.

Міністр повідомив, що у п'ятницю, 6 листопада, Верховна Рада прийняла за основу та в цілому закон, який передбачає посилення відповідальності за перебування в громадських місцях без захисних масок. Штраф становитиме від 170 до 255 грн, його виписуватимуть на місці без всякого суду.

Люди в масках, скріншот: Youtube
Люди в масках, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Степанов також повідомив, що рішення про виписку пацієнта з коронавірусом приймає лікар-куратор на підставі відсутності або зменшення клінічних ознак захворювання, а також на основі стійкої тенденції нормалізації лабораторних показників. Якщо немає загрози життю хворого, він може продовжити лікування вдома, і для виписки не потрібно чекати негативного ПЛР-тесту.

Пацієнти, у яких підтвердили covid-19,перестають бути розповсюджувачами інфекції після 10 днів лікування, за умови негативного ПЛР-тесту або за відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів (незалежно від результату ПЛР-тесту).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Covid-19 в Україні переступив через позначку 10 тисяч

Як повідомляв портал Знай.ua, ковідний фонд відверто розбазарюється владою

Також Знай.ua писав, у ВООЗ закликали світ готуватися до нової пандемії