Миргородська центральна районна лікарня приховує сумні секрети: відео транспортування хворого на ковід викликало занепокоєння у соціальній мережі.

Читайте Знай в Google News!

На короткому відео можна побачити як натовп медсестер несе одного пацієнта сходами. Відомо, що пацієнт перебуває у важкому стані через коронавірусну хворобу, медперсонал, більшість якого складають жінки, несуть його, по суті, на руках. Це відбувається через те, що у лікарні немає підіймача і навіть спеціальних носилок.

Новинару Полтавщини вдалося поговорити з працівниками цієї лікарні, один з них на умовах анонімності повідомив: “Таке трапляється часто, бо потрібно швидко транспортувати хворих. У нас медиків не вистачає. Ми всі жінки й повинні на руках носити хворих. Іноді, якщо поруч є чоловік-лікар, то вони допомагають. Але одному лікарю в усьому спецодязі це нереально зробити”.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Чоловіка не просто несуть для транспортування в іншу лікарню, а несуть з другого поверху на перший, адже саме там знаходиться рентген-кабінет і апарат ШВЛ.

Анонім продовжив: “Ми як можемо, так і транспортуємо, на носилках ми взагалі пацієнтів не піднімемо. Тому переносимо, як можемо. Тіла носимо в мішках, щоб хоча б трішки було легше. Тому що немає взагалі кому транспортувати. І ніхто нам не може допомогти”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Київську лікарню накрила хвиля самогубств, стрибали з одного вікна: "Тут лікують від коронавірусу".

Як повідомляв портал Знай.ua, Хворий на коронавірус киянин вистрибнув з вікна лікарні: "Відразу вдягнув, у чому ховати".

Також Знай.ua писав, що У київській лікарні реанімація переповнена хворими на китайський вірус: "Місць майже не залишилося".