Олександр Сидоренко під позивним "Сидор" пішов на військову службу у 2018 році солдатом, але невдовзі попросився на передову — захищати Україну від російських бойовиків, що тримають під контролем частину територій Донецької та Луганської областей.

Читайте Знай в Google News!

Історію мужнього українця розповідає офіційна сторінка Операції об'єднаних сил у соціальній мережі "Фейсбук".

Чоловік біля року прослужив у тилу, після чого вирішив "додати у життя драйву" і долучився до бойової бригади.

"Далі все стандартно, мабуть, як у всіх. Пройшов підготовку в одному з навчальних центрів, змінив військовий фах, став навідником-оператором БМП-1 і разом із бригадою вирушив на передову. Щоправда, поки що не мав можливості відпрацювати по ворогу так би мовити за спеціальністю – перемир’я. Але в разі потреби готовий миттєво застрибнути в «беху» і рушити в бій з окупантами за українські міста і села", — розповідає Сидоренко.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Солдат Олександр "Сидор" Сидоренко, фото ООС
Солдат Олександр "Сидор" Сидоренко, фото ООС

Як розповів боєць, противник, користуючись перемир'ям, стрімко укріплює свої позиції, у тому числі й проводячи інженерні роботи, що викликає занепокоєння населення прифронтового Гранітного, яке вже значно постраждало від обстрілів бойовиків.

Сам Сидоренко родом зі Сватового Луганської області. Події 2014 року викарбувалися у його пам'яті. Тоді лише над його рідним містом.

"Я чудово пам’ятаю, як українська армія, добровольчі батальйони йшли вперед, у запеклих боях звільняли міста та села від окупантів, – згадує чоловік. – Тоді наше військо відновило контроль над більшою частиною захоплених територій. Було відчуття, що ще трохи, і війна закінчиться, і ми святкуватимемо перемогу, але... Довелося зупинитися і зайняти оборону", — розповідає солдат.

"Тут, на Донбасі в Україні, жили наші предки, народились і виросли ми. Це наша земля і наша історична місія – звільнити її від загарбників та передати нашим дітям і внукам. Усе просто", – каже про свою мету сам Сидоренко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі підірвалися українські захисники з лав ЗСУ: один загинув, трьох поранено

Також "Знай.ua" писав, воїни ЗСУ показали безглузді спроби найманців Путіна порушити тишу: реакція не змусила себе чекати.