З "антикорупційним" рішенням Конституційного суду України, що спровокувало масові протести і оперативну консолідацію парламентарів, й досі не бажають миритися тисячі українців. Тож громадяни на офіційному рівні вирішили внести конкретні "санкційні" пропозиції для КСУ. А доповнила перелік низка законодавчих оновлень зі скорочення кількості депутатів Верховної Ради, введення обов'язкового "конституційного екзамену" для парламентарів та кардинальне оновлення норм Держстандарту для продуктів харчування. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Володимир Зеленський - фото Андрія Єловікова
Володимир Зеленський - фото Андрія Єловікова

Екзамен для нардепів та урізання прав КСУ

Переважна більшість останніх звернень на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України стосується саме політичної сфери. В п'ятірці найсвіжіших пропозицій – петиція щодо суттєвого скорочення кількості нардепів у складі Парламенту.

"Внести до закону максимум чисельність 80 депутатів у Верховній Раді. Немає сенсу платити на них податки. Країні потрібні виконавці, а не трутні, які живуть за гроші платників податків", - відзначає ініціатор звернення № №22/108340 Сергій Підопригора.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А, як підкреслює автор електронного звернення №22/108276, для нардепів варто ще впровадити обов'язковий екзамен на знання Конституції України – причиною тому стало те, що останнім часом депутати Верховної Ради досить часто подають до розгляду антиконституційні законопроекти.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Скандальне "антикорупційне" рішення Конституційного суду України миттєво спровокувало вибухову реакцію українських громадян – відповідні ініціативи з'явилися і на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента.

"Рішення Конституційного суду України щодо статті 366−1 показали, що він діє не в інтересах держави. Де-факто він являється верхньою палатою Парламенту, яка володіє правом вето на будь-які рішення Парламенту і президента. Така політична конструкція приречена на конституційні кризи, які будуть виникати час від часу. Це можна вирішити тільки шляхом зміни Конституції. Пропоную провести референдум щодо позбавлення права вето КСУ – визнання законів і рішень неконституційними", - пише ініціатор електронного документу №22/108312 Андрій Сеньчов.

Конституційний суд, фото facebook
Конституційний суд, фото facebook

Наполягають українці і на необхідності введення заборони на виїзд для представників "верхівки" керівництва країни та силових відомств.

"Прошу президента України негайно внести законопроект про заборону виїзду з України (у разі акцій народного протесту) державних посадових осіб (і членів їх родин) включно з Президентом України, керівництва ОП, силових відомств, Кабінету міністрів, членів партій Слуга Народу, ОПЗЖ і За Майбутнє, і т.д.", - пишет автор №22/108330 від 6 листопада Олександр Ністратов.

Денис Шмигаль - фото Знай.ua
Денис Шмигаль - фото Знай.ua

Модернізація держстандартів – "вето" на порошкове вино та пальмову олію

Разом із модернізацією політичних питань з'являються і пропозиції з удосконалення "харчової" сфери. Головною вимогою є створення більш жорстких критеріїв держстандартів, що мають "відфільтрувати" низку шкідливих домішок зі складу молочної продукції, ковбас, вина та ін.

"Ввести жорсткий державний стандарт для харчових продуктів. Громадян України необхідно годувати натуральними продуктами високої якості. Ковбаси повинні бути з м'яса, а молочні продукти з натурального молока. Зобов'язати виробників харчових продуктів вірно вказувати склад продукту. Якщо в пляшці з рідиною білого кольору крім молока є загусники, консерванти, барвники та смакові замінники, такий продукт повинен називатися "Молоковмістний продукт", – зазначає ініціатор пропозиції №22/108338, оприлюдненої 6 листопада.

Окрім того, українці очікують кардинальних змін і у "м'ясній" галузі.

Про заборону використовування гормональних препаратів в кормах для курей та створення комісії з контролю за утриманням і вигодовуванням "крилатих" йдеться в одній з останніх петицій №22/108342.

Період збору голосів за ці пропозиції триватиме впродовж 3 місяців. Тож чи наберуть вони 25 тисяч голосів, необхідних для того, аби дійти до "столу" президента, та про подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.