Лікар-пульмонолог Світлана Гук розповіла про те, що потрібно робити в тому випадку, якщо хтось із членів сім'ї захворів коронавірусом. Крім того, Світлана розповіла, яким способом передається це страшне захворювання, яке прийшло до нас з Китаю.

Відповідне відео опублікували на каналі "Politeka Online" в YouTube.

Лікар зізнається, що якщо в квартирі всього одна кімната, то навряд чи можна щось зробити. За її словами, було б краще, якби з'явилася можливість перевезти хворого члена сім'ї до іншого місця.

Якщо ж таке зробити не вийде, то важливо в кімнаті з зараженим постійно провітрювати, а якщо хвора людина йде на кухню або в вбиральню, то йому обов'язково потрібно надягати медичну маску. Крім того, важливо мати окремий посуд, а якщо іншим людям потрібно зайти і допомогти хворому, то вони теж надягають маску.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте Знай в Google News!

"Є варіанти, коли можна використовувати спреї в ніс бар'єрного типу. Є такі "Назафорт", він при впорскуванні в ніс створює плівку полімерну і вона не дає тому вірусу торкнутися до слизової оболонки", - підкреслила Світлана в інтерв'ю.

Крім того, лікар розповіла і про те, як передається коронавірус, а також про те, чи можна його підхопити через кнопки ліфта, візки в супермаркети і так далі. За її словами, спочатку говорили, що вірус на поверхні зберігається, як мінімум, 72 години, потім говорили, що більше.

Скріншот з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот з каналу "Politeka Online" в YouTube

"Антисептики - вони у кожного є в кишені, якщо ви говорите про візок, то кожен супермаркет має антисептики, які стоять на вході і на виході. Якщо ви взялися за той візок, то вийдете потім і обробіть свої руки", - каже лікар-пульмонолог.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Вона рекомендує завжди мити руки з милом вдома, не чіпати обличчя, не гризти нігті – це ми повинні робити зараз, за рекомендаціями МОЗа і завжди.

Нагадаємо, що Світлана Гук розповіла про те, які ж симптоми у коронавірусу і що потрібно робити в разі зараження.

Як повідомляв портал "Знай.ua", лікар-інфекціоніст Євген Дубровський розповів про те, чи шкідливі антибіотики при коронавірусі.

Також "Знай.ua" писав, що лікарі розповіли всю правду про повторне зараження коронавірусом.