Катастрофічне зростання кількості хворих на COVID-19, десятки постів у соцмережах про жахливий стан лікарень та відсутність ліжко-місць і навіть офіційний звіт міністра охорони здоров'я Максима Степанова про наближення "італійського" розвитку подій не заважає представникам Верховної Ради витрачати десятки мільйонів на другорядні речі. Як виявилося, днями профільне Управління Парламенту замовило капремонт адмінбудівлі майже за 120 млн грн, а лише кілька позицій з програмного забезпечення передбачають витрати у понад 11 млн грн. Та, напевно, найвражаючим стало те, що навіть газети, блокноти і папірці для нотаток закуповується з бюджетних коштів – на це передбачено ще майже півмільйона. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Ремонт "зжере" 118 млн, а "папір" з чорнилами – 800 тис грн

Серед останніх "лотів", виставлених у листопаді на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro Управлінням справами Апарату Верховної Ради України, найдорожчою виявилася пропозиція з капремонту адмінбудівлі.

Більш ніж 118 млн грн влада планує витратити на капітальний ремонт і реставрацію аварійного адміністративного будинку Верховної Ради України по пров. Рильському, 8 в одному з центральних районів міста.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому, як зазначено у супроводжувальній документації, понад 14, 4 млн мають виділити вже у 2020 році.

В рази меншими, але не менш вражаючими, виявилися суми, передбачені на закупівлю паперових виробів та заправку картриджів.

Передплата періодичних друкованих видань на 2021 рік передбачає виділення з бюджету 200 тис грн. Подання пропозицій розпочнеться 19 листопада.

У переліку – 56 найменувань, які планується закупити по 1-2 екземпляри.

Окрім газет ("День", "Кореспондент", "Газета-по-українські" та ін.), тут можна знайти низку спеціалізованих примірників – "Все про бухгалтерський облік", "Банківська справа", "Новини енергетики", "Офіційний вісник Президента України", "Пам'ятки України. Історія та культура", Politico (European Voice) тощо.

Верховна Рада, нардепи і планшети - фото Знай.ua
Верховна Рада, нардепи і планшети - фото Знай.ua

Аналогічна сума у 200 тис грн виділена і на "паперову канцелярію": реєстраційні журнали, блокноти, папірці для нотаток, щоденники та персональні органайзери.

Ще стільки ж планується витратити на перезарядку картриджів у принтерах.

На програмне забезпечення – понад 12 млн

Ще дорожче обходяться послуги, пов'язані з програмним забезпеченням – тут суми починаються, в середньому, від 400 тис грн.

Одним з останніх укладених став договір на придбання програмних модулів з установленням фотобанку офіційного веб-сайту Верховної Ради України – на нього профільним Управлінням було передбачено 850 тис грн.

Варто відзначити, що найдешевший із запропонованих варіантів – а разом з ним і можливість зекономити понад 116 тис грн – був відхилений членами тендерного комітету Управління справами Апарату Верховної Ради України.

Майже 500 тис грн має піти на придбання програмного модулю із встановленням, налаштуванням для вдосконалення та модернізації роботи підсистеми "Відкриті дані" автоматизованої системи "Електронний Законопроект" Верховної Ради.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Та от тільки на етапі визначення остаточного переможця, на відміну від більшості проектів, виникли сумніви.

Та якщо у попередньому випадку ще тривають обговорення, то із найкоштовнішим "лотом" за 11 млн грн з тих, що стосуються програмного забезпечення, всі нюанси були вирішені тиждень тому.

В результаті, кінцева вартість виявилася не набагато меншою за максимальну заявлену Управлінням справами Апарату Верховної Ради.

Переможця було затверджено на засіданні тендерного комітету 2 листопада. Ним стало ТОВ "Софтліст" із пропозицією у 10 млн 662 тис 614 грн, що майже на 100 тис менше зазначеної іншим фіналістом суми.

Про інші лоти представників Урядового кварталу та подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.