У той час, коли потік обурень на неможливість отримати медичну допомогу в лікарнях та шалені черги до приватних лабораторій заради тестування на COVID-19 лише зростає, представники Парламенту спокійнісінько продовжують наводити марафет у своїх кабінетах. На додаток до замовлених у листопаді "золотих" софтів та реставрації однієї з адмінбудівель в центрі Києва, на які піде близько 130 млн грн, Управління справами Апарату Верховної Ради днями ще більше розширило список планових закупівель. І, чесно кажучи, ця добірка дивує не менше: меблі, телевізори з Bluetooth і WiFi, холодильники, наручні годинники, килими – все це обійдеться у понад 4 млн грн. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада, фото Знай.ua
Верховна Рада, фото Знай.ua

Телевізори, шафи та електрочайники обійдуться у 3 млн

Судячи з добірки найсвіжіших "лотів", виставлених Управлінням справами Апарату Верховної Ради України на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro, зовнішній вигляд приміщень Парламенту для українських чиновників зараз є одним з топових питань.

Кілька днів тому представники профільного комітету уклали договір на придбання килимового покриття та доріжок, вартістю майже у півмільйона.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кінцева сума закупівлі становить 485 тис грн – ім'я переможця було опубліковано 6 листопада.

Втім, найкосмічнішою стала виставлена очікувана вартість на меблевий комплект з десятків столів, сервантів, книжкових шаф – на це передбачено 1 млн 751 тис грн.

"Меблі, які є предметом закупівлі, згідно з даних відкритих торгів закуповуються для доукомплектування 75 кабінетів посадових осіб Апарату Верховної Ради України. Якість вказаних меблів повинна відповідати високим вимогам Замовника з метою належного облаштування таких кабінетів, мати відповідний дизайн і бути виготовленими із якісного матеріалу", - підкреслюють фахівці відділу управління матеріальними ресурсами.

Аукціон стартує 26 листопада. Строк поставки товарів, виконання робіт, надання послуг – не пізніше 21 грудня 2020 року.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

А доповнити "меблеву колекцію" мають сидіння та стільці для 25 кабінетів посадових осіб Апарату Верховної Ради. Виставлена очікувана вартість дорівнює майже 200 тис грн.

Ще стільки ж коштуватимуть 130 електричних побутових приладів, серед яких: холодильники, електрочайники, вентилятори та конвертери.

Та вдвічі дорожчим стане партія з 95 телевізорів, на закупівлю яких виставлена очікувана вартість дорівнює 399 тим 980 грн. Аукціон стартує завтра, 12 листопада о 13.25.

Договір передбачає придбання:

  • 32-дюймових телевізорів Romsat 32HX1850T2 (або еквівалент) – 65 одиниць;

  • 43-дюймових телевізорів Romsat 43FQ1920T2 (або еквівалент) - 15 одиниць

  • 43-дюймових телевізорів з Bluetooth і WiFi AIWA JH43DS700S (або еквівалент) - 15 одиниць

Годинники, принтери та "Робочий проект" адмінбудівлі затягнули на 1, 5 млн

Не менш затратним виявився і перелік нещодавно укладених договорів. У той час, як соцмережі продовжують поповнюватися скаргами на відсутність медикаментів в лікарнях, Управління справами Апарату Верховної Ради України замовляє кілька десятків наручних годинників майже на 50 тис грн.

Знай.ua знайшли зазначені моделі на офіційному сайті Київського годинникового заводу. Якщо циферблат першої партії прикрашений узагальненим написом "Верховна Рада України", то циферблат другої закупівельної партії красується напис "Донецька обласна рада".

В 10 разів дорожчим виявився договір про закупівлю принтерів та запчастин до комп'ютерної техніки – на це пішло майже 470 тис грн.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Та найдорожчим із нещодавно укладених договорів стали проектні роботи стосовно об'єкта "Ремонт приміщень адміністративного будинку Верховної Ради України по вул.М.Грушевського, 5". Сума перевищила позначку в 1 млн грн.

Про інші закупівлі представників Урядового кварталу та подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.