Українським поліцейським дозволять застосовувати електрошокери.

Читайте Знай в Google News!

Українських правоохоронців озброять електрошокерами вже найближчим часом, відповідний законопроєкт знаходиться у Верховній Раді і справа лише за депутатами. Нововведення планується або ближче до кінця 2020 року, або вже на початку 2021-го.

Інструктор МВС Олександр Мілюков, який проводив для силовиків спецкурс навчання, розповів, що відчуває людина під ударом 1,5 тисячі вольт. Про це пише видання segodnya

Олександр Мілюков один з тих людей, на якому випробовували дію електрошокера саме тієї моделі, з якою планують випустити українських копів на вулиці. Він, як інструктор, повинен був пройти цю вкрай неприємну процедуру.

Мілюков розповів, що сам прилад являє собою пристрій, який стріляє двома голками з дротами. Стріли, потрапляючи в тіло людини, утворюють між собою електричну дугу, яка на 5 секунд паралізує людину, позбавляючи її можливості чинити опір. Людина при цьому відчуває приступ судом, м'язи нейтралізуються.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Одне з найпоширеніших запитань, чи впливає шокер на сердечників. Мілюков пояснив, що електрична "дуга", яка виникає під дією цього пристрою, проходить по поверхні шкіри й досягає верхнього шару м'язів, але не йде глибше в тіло.

Тому, за словами фахівців, електричний розряд не пошкоджує внутрішні органи людини, оскільки не доходить до них.

"Є рекомендовані зони для застосування шокерів. Йдеться про ділянки тіла нижче грудей, але виключаються пахові зони, шия і голова. Якщо поліцейський застосує прилад правильно, то ніяких проблем не виникне", - розповів Мілюков.


У новому законопроєкті прописано, коли та щодо кого поліцейський має право застосовувати шокер.

Йдеться про випадки, коли: зловмисник скоїв правопорушення і при цьому фізично опирається затриманню, коли скоїв тяжкий або особливо тяжкий злочин і намагається втекти; коли чинить збройний опір або намагається втекти з-під варти. А також у випадку, коли озброєна особа погрожує застосуванням зброї чи інших предметів, які загрожують життю або здоров'ю людей, в тому числі й правоохоронця.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві поліцейський застрелив двох колег: причиною стали 2 тисячі

Як повідомляв портал Знай.ua, поліцейський застрелив жінку на курсах самооборони в США

Також Знай.ua писав, били струмом і змушували лизати черевики - поліцейські знущалися з дітей в українському притулку