Українцям озвучили оновлений курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ). У понеділок, 16 листопада 2020 року долар і євро після карантину "вихідного" дня покажуть гривні, де раки зимують.

Гривня ослабла в своїх позиціях, у порівнянні з показниками в п'ятницю, 13 листопада, і становить 28,11 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора. Остаточний курс іноземних валют стане відомий о 10 ранку після відкриття торгів на міжбанку.

Читайте Знай в Google News!

Курс валют НБУ на 16 листопада

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

1 долар США – 28,1158;

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

1 євро – 33,2118;

1 польський злотий – 7,3956;

10 російських рублів – 3,6241

За минулий тиждень курс долара до гривні помітно не змінився. Так, на початку цього тижня він почав рости, а вже до четверга позиції долара просіли. У п'ятницю гривня почала зміцнюватися і змогла повернутись до позначки 28,12.

Обмін валют, фото: youtube
Обмін валют, фото: youtube

Така динаміка в парі з падінням долара тижнем раніше дозволяє говорити про стабілізацію гривні — валюта знайшла свою опору і буде перебувати на ній...

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.uа писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.