Український лікар-педіатр вищої категорії, письменник і телеведучий Євген Комаровський сьогодні, 16 листопада, опублікував відеозвернення на Youtube про карантин вихідного дня.

Комаровський вирішив поговорити на тему того, чи потрібно це нововведення і хто його придумав.

Читайте Знай в Google News!

Євген почав звернення зі слів, що читав деякі видання, які приписували йому жорстку критику карантину вихідного дня. Однак інтерв'ю, на яке посилалися, було записано ще у вересні, коли й мови не було про це.

"Абсолютно будь-які заходи, які спрямовані на те, що люди будуть рідше і менше зустрічатися один з одним, все що спрямоване на соціальне дистанціювання людей, воно звичайно ж буде працювати в плані зменшення захворюваності в нашій країні", — заявив лікар-педіатр. Однак потім заявив, що введені обмеження є нерівноцінними, а сам карантин вихідного дня — це чудовий спосіб показати, як ми здорово вміємо воювати один з одним.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Комаровський заявив, що це унікальний спосіб дискредитувати саме поняття "держави". Адже у Франції ще 11 березня був створений Комітет з експертів, які є авторитетними людьми, за указом президента. У їх список входять фахівці з соціальних мереж під час епідемії, соціологи, що займаються економікою охорони здоров'я, люди, що моделюють швидкість передачі вірусу і багато інших.

"Коли щось придумують державні чиновники, вони не придумують, вони слухають розумних людей. Тоді позиція держави підкріплюється позицією вчених, які не просто щось говорять, а ще й пояснюють", -додав Євген Комаровський.

А потім додав, що в Україні на даний момент успішно функціонують 12 медичних університетів, 2 медичні Академії, національний медичний університет, 3 академії післядипломної освіти. Крім того, навчання іноземців успішно проводиться в 64 медичних коледжах. А ще є 47 медичних училищ і 2 інститути медичних сестер.

Він попросив вдуматися в кількість працюючих викладачів, число яких становить 11177 чоловік. Серед них 1816 докторів наук і 7096 кандидатів медичних наук, які і повинні, за словами лікаря-педіатра, розповідати українцям про пандемію і будь-які обмежувальні заходи.

Комаровський заявив, що ще в березні слід було створити консультативну групу, представники яких і повинні б зараз розповідати, чому нам необхідний карантин вихідного дня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський пояснив шкоду антибіотиків при пневмонії: "Це дурість, це не працює"

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун пояснила, чому ні в якому разі не можна видавлювати прищі і гризти нігті

Знай.ua писав, Комаровський розповів, скільки разів на рік дитина "має право" хворіти: "Це вигадки, лінь батьків"