Міністерство освіти і науки України запропонувало ідею, яка полягає в тому, щоб діти йшли в школу з п'яти років. Про це заявив глава МОН Сергій Шкарлет на каналі Telegram.

Він провів паралель з багатьма країнами світу, де діти починають навчання з 5 років.

Читайте Знай в Google News!

"Мова не йде про те, що діти в 5 років повинні сісти за парти на 35 хвилин уроку. Замість цього обговорюються нові форми отримання знань і набуття компетенцій з подальшою зміною державних освітніх стандартів і програм", — заявив він.

Шкарлет заявляє, що такий досвід є у Сполучених Штатів Америки, Велкобританії та Нідерландів. В Україні ж належить врахувати особливості державної школи. Міністр висловив сподівання на плідне обговорення ідеї з експертами.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Згоден, що діти в 5-річному віці і діти в 6 років мають абсолютно різні рівні психофізичного розвитку, і дійсно, в організації освітнього процесу повинні бути також абсолютно різні підходи", — додав Сергій Шкарлет.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українців можуть закрити в школі з п'яти років, Шкарлет сказав вирішальне слово: "Як у Європі"

Як повідомляв "Знай.ua", в школу з 5 років: психолог пояснила, чим загрожує нововведення дітям.

Знай.ua писав, МОН повторює за Європою: діти підуть до школи з п'яти років. Глава Міністерства зазначив, що в деяких країнах Європейського Союзу навчання закінчується в 17 років, тоді як починається — в п'ятирічному віці.