Політичний експерт Олександр Мусієнко дав для програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментар з приводу підсумків війни між Вірменією та Азербайджаном за Нагірний Карабах.

Він зазначив, що деякі вважають переможцем в цій ситуації Азербайджан, деякі — Туреччину, а деякі — Росію, яка збільшила свою військову присутність в Закавказзі. Але практично всі сходяться в тому, що Вірменія програла. Однак у самого Мусієнко інша думка.

«Я вважаю, що з невеликою перевагою Азербайджану кожен залишився при своїх, бо, якщо подивитися на початок і рух конфлікту, то ще в жовтні представники Російської Федерації пропонували Азербайджану забрати окуповані Вірменією райони, але при цьому без Карабаху», - говорить він.

Політолог вважає, що глава вірменського уряду Нікол Пашінян вчинив цілком правильно, уклавши перемир'я, нехай і невигідне для його країни. У прем'єр-міністра не було вибору, оскільки й за кількістю резервів, і щодо фінансування, і по технічній базі Вірменія поступалася своїм противникам. Поступу він інакше, результати були б набагато більш плачевними.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У Азербайджану є певні успіхи: він зумів закріпити за собою території, продемонструвати свою силу і зміцнити альянс з амбітною Туреччиною. У плюсі ​​опинилася і Росія: тепер її війська розташовуються на території не тільки Вірменії, а й Азербайджану. Однак там же тепер присутній і Туреччина, так що Москві доведеться змиритися з думкою, що вона не єдиний великий гравець в регіоні.

«Для України дуже важливо вивчити досвід і Азербайджану і Вірменії. Ми можемо проаналізувати роль турецьких безпілотників, і це було б непоганою підмогою для співпраці з Турецькою Республікою. Нам варто звернути увагу на приклад Азербайджану і змінити погляди на технічне оснащення армії. А що з приводу Вірменії: якщо ви слабкіше, то потрібно у 2-3 рази докладати більше сил, і не обов'язково, що ви будете в програші », - вважає експерт.

Раніше йшлося про можливу відставку кабінету Нікола Пашіняна.

Вірмени масово покидають територію Карабаху.