У лютому 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) надала інформацію про те, що носити маски під час епідемії слід лише хворим і лікарям.

Однак наукові дослідження і багатий досвід азіатських країн довели ефективність масок в стримуванні епідемії. Тому ВООЗ переглянула попередні рекомендації.

Читайте Знай в Google News!

Глава організації Тедрос Адханом Гебрейесус заявив про те, що громадськість повинна носити маски при активному поширенні і важкому дотриманні фізичної дистанції. Їх слід носити не тільки в автобусах і поїздах, однак і при скруті фізичного дистанціювання. Це стосується роботи, продуктових магазинів, громадських зібраннях, заходах і в закритих приміщеннях: церкви, школи, мечеті та інші місця поклоніння.

Люди в масках, скріншот: Youtube
Люди в масках, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Звичайна лицьова маска не здатна відфільтрувати крихітні вірусовмісні частинки, проте може захистити від великих крапель.

При носінні захисної маски деякі люди все ж допускаються помилок. Одним з таких виступає носіння маски під носом. Обов'язкове правило-захист рота і носа, адже верхні дихальні шляхи також є "вхідними вратами" для інфекції.

Маска повинна бути ретельно закріплена і щільно закривати рот і ніс, не залишаючи зазорів. Звичайна медична маска в звичайну погоду повинна змінюватися кожні 2 години, а в сонячну — кожні 30 хвилин.

Додатковий захисний ефект додасть мазь з противірусною дією, яку можна нанести на слизову носа. Впорскування антисептиків в ніс категорично неприпустиме, так як вони містять спирт, здатний спалити слизову оболонку.

Люди в масках, скріншот: Youtube
Люди в масках, скріншот: Youtube

Згодом можна виділити, що медична маска є лише однією із захисних заходів, не будучи 100% захистом і панацеєю. Тому слід регулярно дезінфікувати руки і провітрювати житло. А також носити маску, щоб убезпечити і близьких, і себе.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, батько віддав кисень синові і помер: Максим Степанов розповів версію медиків.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін, обговорюючи covid-19, нестримно закашлявся в прямому ефірі.

Знай.ua писав, відомий лікар викликався на "голих" українців: "Людей ховають у мішках, надіньте вже ці маски!"