Львівські ресторатори записали своє відеозвернення на Площі Ринок. Вони попросили Кабінет Міністрів України скасувати карантин вихідного дня і посилити контроль за дотриманням протиепідеміологічних вимог.

Звернення було оприлюднене 18 листопада і в ньому взяли участь засновники "Холдингу емоцій !Fest" Юрко Назарук та Андрій Худо, співвласник театру пива "Правда" Юрій Заставний, власник кафе "Світ кави" Маркіян Бедрій, власник ресторану Tante Sophie та мережі "Майстерня карамелі" Андрій Дзюбан та засновник низки львівських ресторанів Вардкес Арзуманян.

Читайте Знай в Google News!

"У той час, коли наші простори обладнані всім необхідним, щоб бути безпечними, тисячі людей знаходяться в метро, маршрутках, супермаркетах і, нарешті, просто на вулицях без дотримання карантинних вимог і ніякого контролю. І в той час, коли інші країни пропонують реальні плани боротьби з епідемією і роблять реальні кроки, наш уряд вводить карантин вихідного дня, який нічого не змінить, лише вб'є наш бізнес, який ми робили десятиліттями, і вижене тисячі наших людей на вулиці без коштів на прожиток і лікування", – заявив Андрій Дзюбан.

Ресторатори ж запропонували реальний, а не показовий контроль виконання вимог безпеки, що стосується дотримання дистанції, носіння масок і кількості пасажирів у транспорті, замість скасування карантину вихідного дня.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ми перші закриємося, як тільки будемо знати, що говорити нашим працівникам. Краще закритися зараз, щоб знову відкритися на свята, тому що у Львові Різдво не зупинить жоден карантин", – повідомив Юоій Заставний у відеозверненні.

Вони готові на повний локдаун, під час якого буде заборонена робота всім установам протягом декількох тижнів. А в кінці відео підприємці постали в кадрі без штанів. "Ви вже залишили нас без штанів. Ми не дамо цього зробити з тисячами наших людей», – підсумували вони.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин вихідного дня: Зеленський з лікарні у Феофанії анонсував покарання для порушників.

Як повідомляв "Знай.ua", український медик жорстко пройшовся по "ковід-атеїстам": "Вмирайте, синея, будинки"

Знай.ua писав, переповнені маршрутки в Києві обурили українців, карантин не допоможе - "Сім'ями вимирають, що вони творять?"