З суботи, 21 листопада, в Україні набуде чинності закон, який вводить штрафи за неносіння масок у період загальнонаціонального карантину. У поліції зазначили, що порушників не відразу штрафуватимуть.

Читайте Знай в Google News!

Спочатку співробітник поліції повинен зробити зауваження, а в разі відмови надіти маску порушнику загрожуватиме штраф. Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, передає Telegram-канал Нацполіції.

"Відповідно до нововведень, поліцейські тепер можуть не лише складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці приймати рішення щодо фізичних осіб, що знаходяться в громадських будівлях або транспорті без надітих масок або респіраторів. Але в першу чергу поліцейські діятимуть превентивно, тобто спочатку зроблять зауваження", - йдеться в заяві Клименка.

скріншот

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Так, за перебування без маски або респіратора українців штрафуватимуть від 170 до 225 гривень. Це стосується і носіння маски під носом.

Відомо, що штрафувати зможуть органи внутрішніх справ, Нацполіція, уповноважений орган охорони здоров'я, уповноважені органи державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, чи подорожчають авіаквитки після карантину: пілот відповів на питання пасажирів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні масово закриваються школи та дитсадки через те, як бути батькам.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні набули чинності зміни, внесені до постанови Кабінету міністрів, які вводять "пріоритетні години" для людей похилого віку.