Президент України Володимир Зеленський в черговий раз записав відеозвернення з лікарні, так як він вдруге отримав позитивний результат на коронавірус.

Зеленський вирішив нагадати українцям, заради чого виник Євромайдан 7 років тому. Про це він повідомив в особистому Telegram-каналі.

Читайте Знай в Google News!

"Дорогі Українці. Сьогодні ми відзначаємо День Гідності та Свободи. Особливий день, пов'язаний з початком двох революцій. І вони, і студентська Революція на граніті, тридцятиріччя якої відзначалося 2 жовтня, доводять одну істину: у визначальні часи історії головне і рещающее слово завжди буде не за політиками, і слава Богу, а за українським народом. Які зміни відбулися і не відбулися після революцій, чи стали реформи відображенням тих цінностей, які відстоювали люди на барикадах, чи виправдали вони надії. Про це можна говорити багато і сперечатися довго", — розповів він.

Далі додав, що все ж найбільше досягнення для українців, яке неможливо заперечувати, це — нова свідомість і громадян, і влади. Адже кожен знає, що фраза" від мене нічого не залежить", є міфом, за словами президента.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Кожна влада в Україні матиме щонайменше три символи, три нагадування про те, що ніколи не можна йти проти волі свого народу. Бо ми не будемо мовчати, нас неможливо залякати або зламати. Українці готові боротися за правду і справедливість навіть ціною власного життя. Ми готові захищати свободу вибору, свободу слова і думки, рівність, повагу, верховенство права і демократії", — додав Зеленський у відеозверненні.

Президент зазначив, що найголовніше — це захистити рідну Україну, її суверенітет і територіальну цілісність. Так як сьогодні українці зобов'язані не тільки пам'ятати про ключові моменти нашої історії, однак і винести, і засвоїти важливі уроки.

"Для людей революція - це шлях до бажаних змін. Для політиків-шлях до бажаних крісел. Тому, разом з вами, не слухаючи старих політиків, Ми щодня повинні продовжувати нелегку побудову дійсно нової України. Вільною і гідною. Де на першому місці завжди буде закон, а не Прізвища або минулі заслуги", — поділився Володимир Зеленський.

Він сподівається, що всі позитивні зміни, які були написані на плакатах мітингувальників, виявляться реальністю, де гідність, свобода, рівність, порядність і чесність будуть не тимчасовими конструкціями, а непорушними цінностями.

"Для всіх нас. Для кожного з вас. Для всього нашого суспільства. Як нагадування про кожного, хто загинув заради України. Як вогонь, який висвітлює спільний шлях у майбутнє. З Днем Гідності та Свободи вас, дорогі громадяни України! Слава Україні!",- підсумував своє відеозвернення президент.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, головне за ніч: Новорічний локдаун, свято свободи і жорсткі штрафи для" голих " українців.

Як повідомляв "Знай.ua", поліція перевернула догори дном музей Революції Гідності у Києві: "Заговорив про патріотизм - значить вкрав"

Знай.ua писав, під час Майдану Дубинський "мочив" Кличка на замовлення оточення Януковича: пропонував зняти фейк про польоти до Москви за $50 тис.