Жоден сніданок, обід або вечеря не проходять для організму безслідно. Старіння організму багато в чому залежить від нашого меню! Про це пише портал "Со вкусом".

Читайте Знай в Google News!

Безліч експериментів свідчать, що є продукти, які продовжують молодість, а є продукти, які наближають старість.

Cтарість, фото freepik
Cтарість, фото freepik

Зморшки з'являються від солодкого
Цукор впливає на колаген, завдяки якому наша шкіра еластична. Він обліплює нитки колагену, склеює їх, блокує і робить нездатними до відновлення.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім зморшок цукровмісні продукти провокують також набір ваги, окислення внутрішніх органів, розвиток хвороб зубів і серцево-судинної системи.

десерти в металізованій упаковці
десерти в металізованій упаковці

Трансжири призводять до старіння мозку
В чиєму раціоні регулярно присутні трансжири, буквально прирікають мозок на повільну смерть - хворобу Альцгеймера.

У випічці, напівфабрикатах і дешевому маслі містяться трансжири, що впливають на склад крові. Підвищується рівень ліпопротеїнів, які відкладаються у вигляді білкових бляшок в мозку, блокуючи нервові клітини. Когнітивні розлади починаються зі слабкої пам'яті.

Ковбаса псує судини
Розвиток атеросклерозу у людей молодого віку можливо тільки завдяки таким продуктам, як ковбаси. У всьому винна велика кількість фосфору.

Фосфатні сполуки засвоюються на 90 %, на відміну від натурального фосфору, який міститься в яйцях і засвоюється всього на 40 %. Потрапляючи в організм, він утворює з'єднання з кальцієм, відкладаючись в артеріях. Таким чином, судини 30-річних іноді можуть відповідати 70-річному віку.

Молоко руйнує кістки
Здавалося б, кальцій! Розвиток дітей безпосередньо залежить від молочних продуктів, які беруть участь в побудові скелета.

Науково доведено, що тваринне молоко впливає на стан шкіри та наявність акне. Відбувається так тому, що гормони, які є в молоці, підвищують рівень тестостерону в організмі.

Шкідливі продукти варто замінити свіжими овочами і фруктами, крупами і морепродуктами. Вчені з'ясували, що саме їх наявність в раціоні здатне «зупинити час».

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, правильне харчування або хитрощі маркетологів? Доктор розвінчав небезпечні міфи про "корисні" продукти.

Також Знай.uа повідомляв, що 6-денна дієта підготує до Нового року: елементарні правила і ідеальна форма забезпечена.

Крім того, вам буде цікаво: скинути вагу можна без дієт. Правило тарілки для схуднення і здоров'я.