У п'ятницю, 27 листопада, стало відомо про те, що Міністерство охорони здоров'я України вже готується до отримання величезної кількості вакцин. Більш того, відомство вже визначило, хто отримає їх в першу чергу.

Читайте Знай в Google News!

Так, за словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, іноземні партнери безкоштовно передадуть Україні 4 мільйони вакцин, що дозволить забезпечити потребу 20% населення країни. Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу Pavlovsky News.

Ляшко також додав, що ще 16 мільйонів будуть куплені за бюджетні гроші. У бюджеті на це закладено 2,6 мільярда гривень. Ще 100-120 мільйонів доларів на ці цілі візьмуть в кредит.

"Це дозволить закрити проблему в імунопрофілактиці", - зазначив головний санлікар України.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Очікується, що перші вакцини завезуть в 2021 році. Поки ще проводяться дослідження. Пріоритет на вакцинацію в Україні матимуть медики, військові, соцпрацівники, хворі похилого віку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, глава МОЗ Степанов показав українцям, що діється в лікарнях: "Побачимо через два тижні..."

Як повідомляв портал Знай.uа, МОЗ порадить забути про ліфти і користуватися сходами, українці відповіли: "З сумкою і продуктами? Вже почала розбіг".

Також портал Знай.uа писав, що Максим Степанов дав коронавірусний прогноз в Україні: мінімум до березня 2021 року.