У французькій столиці акції протестів, які почалися мирно, різко переросли на масові заворушення і зіткнення зі співробітниками правоохоронних органів.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що на вулицях головного міста Франції вже затримано десятки людей. Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів, а також відео, які було опубліковано в мережі.

Протести в Парижі, фото: Getty Images
Протести в Парижі, фото: Getty Images

Повідомляється, що в суботу, 28 листопада, понад 130 тисяч осіб взяли участь в акціях на підтримку свободи інформації. У самому Парижі на вулиці вийшли близько 46 тисяч учасників. Хода в столиці почалася мирно, але потім хулігани почали підпалювати автомобілі і кіоски, кидати бруківку і пляшки в поліцейських.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Протести в Парижі, фото: Getty Images
Протести в Парижі, фото: Getty Images

Поліція також застосувала сльозогінний газ і водомети. Силовики затримали 46 осіб, 23 поліцейських отримали поранення. Всього в країні пройшли близько 70 маніфестацій противників 24 статті законопроєкту "Про глобальну безпеку" що стосується зйомки поліцейських і жандармів.

Документ обмежує права репортерів повідомляти про жорстокість поліції, що сприймається як тиск на свободу преси.

Для довідки: даний закон передбачає, що за поширення зображення "обличчя або іншого елемента ідентифікації" поліцейського або жандарма "з очевидною метою заподіяння шкоди їх фізичній або психічній недоторканності" загрожує рік тюремного ув'язнення і штраф в 45 тис. євро.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, невідомий відкрив стрілянину в популярному ТРЦ: є поранені, серед них підліток.

Як повідомляв Знай.uа, націоналісти закидали фаєрами балкон феміністки, але промахнулися і спалили іншу квартиру.

Знай.uа писав, у Польщі багатотисячні мітинги за аборти переросли на сутички з поліцією: "Це означає війну".