Анархіст і політичний експерт Михайло Чаплига в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, що таке Третій енергетичний пакет.

«Пам'ятайте, ми так сильно йшли в Європу? А прийшли у вічність. У цій Європі виявився якийсь так званий Третій енергопакет. Це така штука, яка говорить про те, що неважливо, готова ваша економіка чи ні, – давайте з'єднаємо економіку Європи і її правила з вашою. Ніяких бар'єрів і перешкод. І якщо з'єднати мензурку (економіка України) і цистерну (економіка Європи) – мензурка вибухне», - пояснив Чаплига.

За його словами, Третій енергопакет говорить про те, що тепер в Україні все буде як в Європі. У тому числі і ціни на газ.

«Ви у себе газ видобули? Ціни будуть як там. Ринок повинен бути, але звідки він візьметься в Україні, якщо у нас газ видобуває «Укргазвидобування», яке належить «Нафтогазу». Третину там добувають приватні компанії, 2/3 держава («Нафтогаз»). І держава починає продавати цей газ усім, кому захоче. Але кому, коли і за скільки – це комерційна таємниця», - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, Знай.uа повідомляв, що «Нафтогаз» встановив нову ціну на блакитне паливо в лютому.

Раніше повідомлялося, що українці отримають компенсацію за опалення: в Мінсоцполітики перерахували пільговий тариф.