Посли, які представляють в Києві країни G7, висунули вимоги щодо того, як саме реформувати нашу судову систему.

У програмі «НеДобрий Вечір» свою думку про те, що відбувається висловлює Ігор Лесєв.

«Чому Україна не друга Франція і навіть не перший Габон? Тому що, коли посли в суверенній країні публікують щось подібне - їх тут же викликають в МЗС на килим. Те, що у президента України та Конституційного Суду є якісь срач між собою - це наша з вами внутрішня справа. Ми з вами формуємо систему влади в Україні. А весь світ приймає або не приймає те, що ми тут робимо. У суверенній країні ніколи подібна писулька від послів з'явитися не може», - обурюється ведучий.

І біда не тільки в тому, що Україні сміють вказувати - але і в тому, що саме їй вказують. В цьому випадку, наприклад, дипломати радять скоротити повноваження КСУ і збільшити в ньому необхідний кворум для прийняття рішень - тобто, по суті, паралізувати його роботу. Крім того, кандидати на посади суддів повинні отримувати схвалення з-за кордону. Іноземні партнери України бажають контролювати й інші вищі судові органи країни.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

«Ця писулька не про судову реформу, нічого подібного. Ця писулька про те, тварі ми тремтячі чи право маємо? У моєму уявленні незалежність - це суверенітет народу над прийняттям всіх рішень. Вдалі, дебільні, які завгодно - але це наші з вами рішення. А Зеленський розповідає нам про будівництво доріг, але поки у нього прискореними темпами виходить тільки бордель», - заявляє Ігор Лесєв.

Раніше, як пише Знай, він дав характеристику боротьбі з сексизмом, розпочатої групою нардепів на чолі з «служницею народу» Третьякової.

Також Лесєв висловився проти скорочення складу Верховної Ради.