Мешканка Чернівців досягла висот у науці. Дівчина пройшла всі необхідні випробування і стала стипендіаткою Верховної Ради.

Це стало відомо після того, як Верховна Рада україни 13 липня проголосувала за проект Постанови «Про призначення в 2020 році іменних стипендій Верховної Ради для молодих учених». Гроші будуть отримувати 30 молодих вчених. Сума винагороди становить 10 510 гривень. Гроші будуть виплачуватися щомісяця.

Стипендіатка з Чернівців Фото: соцмережі

Претендентами на стипендію Верховної Ради можуть стати молоді вчені, які мають ступені доктора наук і проводять важливі та фундаментальні дослідження. У 2020 році на отримання такої винагороди були висунуті 89 осіб – це майже по три людини на місце. Тому важливо, що підтримка від держави стимулює молодих вчених працювати над розвитком науки в Україні. Виплата стипендій здійснюватиметься за рахунок коштів, які закладені в бюджет Верховної Ради. Гроші виплачуються незалежно від того, скільки заробляє молодий учений і які йому виплачують додаткові винагороди.

Нагадаємо Знай писав, що шість мешканців Івано-Франківської області отримали стипендії від Кабінету міністрів України. Гроші молодим ученим виділили постановою уряду. Гроші вони будуть отримувати протягом 2020-2022 років. Нещодавно суми стипендій від Кабінету міністрів і президента були збільшені.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того, Знай повідомляв, що президент Володимир Зеленський підписав документ про виплату стипендій паралімпійцям. Таким чином троє жителів Львівщини отримають гроші за спортивні досягнення та нагороди. Розмір виплат в даному випадку становить 7000 гривень. молоді люди домоглися успіхів у фехтуванні, тенісі, а також гроші отримає тренер фехтувальниці.

Нещодавно Знай передавав, що у Верховній Раді депутати не тільки призначають стипендії, але і спрощують процедуру стягнення неправомірно виплачених грошей. Тепер незаконно отримані пенсії, субсидії, стипендії та інші пільги державні органи можуть повернути назад. При цьому одержувачів будуть перевіряти в три етапи.