У Чернівцях з'являться нові вулиці. Місцева влада ухвалила рішення перейменувати дві вулиці в честь почесних городян, які зробили особливо вагомий внесок у розвиток і популяризацію міста.

У Чернівцях з'явиться вулиця письменника Василя Кожелянка. Ця людина завоював славу завдяки написаним їм літературних творів. Кожелянко закінчив філологічний факультет Чернівецького університету. Після цього він працював журналістом у відомих чернівецьких та львівських виданнях. Його перу належать 20 творів. Найбільш відомими є книги "Конотоп", "Дефіляда в Москві", "Діти застою".

Василь Кожелянко Фото: Година

Крім того, у Чернівцях з'явиться вулиця Володимира Доцюка. Він був мером міста 1972-1985 роках. У 2012 році Доцюк став почесним громадянином Чернівців. Це звання йому було присвоєно за особливий внесок у розвиток міста та з нагоди 600-річчя Чернівців. На жаль, Володимир Доцюк помер в листопаді 2012 року і був похований на одному з кладовищ міста.

Мер Володимир Доцюк Фото: Година

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Варто відзначити, що нинішній мер Чернівців Каспрук радикально відрізняється від видатного попередника. Олексій Каспрук був знятий з посади рішенням міськради, але потім поновився через суд. Зараз справа про його зняття і відновлення на посаді розглядається Верховним судом України. Депутати міськради борються за правомірність свого рішення, також вони доводять, що Каспрук незаконно відновився на посаді і отримав компенсацію по зарплаті.

Знай повідомляв, що мера Каспрука звинувачують у політичних іграх та інтригах на посаді. Йому поставили в провину і повна бездіяльність у життєво важливих сферах для міста і городян. Зокрема, міського голову звинуватили в тому, що він нічого не робить, щоб очистити вулиці міста і двори від сміття. Мешканці і місцеві ЗМІ показали, що діється в реальності.

Ще однією сферою бездіяльності Олексія Каспрука стали дороги. У Чернівцях, мабуть, гірші по всій країні дороги. Це стало приводом для виходу городян на акції протесту. Вони принесли під мерію порвані шини та запчастини від автомобілів. Так люди вимагали від мера відремонтувати дороги.