Верховний суд відсторонив мера Чернівців Олексія Каспрука від посади.

Про це повідомляє Суспыльне - Буковина.

Так, стало відомо, що у Чернівцях мера міста відсторонили від посади. Таким чином Верховний суд своїм рішенням скасував постанову Сьомого апеляційного адміністративного суду про дострокове припинення повноважень Каспрука і відправили справу на повторний розгляд.

Олексій Каспрук


До винесення нового рішення судом першої інстанції відсторонення від посади Олексія Каспрука залишається в силі.

Тепер обов'язки мера Чернівців виконує секретар міськради Василь Продан.

«Це означає, що сьогодні обов'язки міського голови буде виконувати секретар ради», - розповів керівник юридичного управління міськради Олександр Шиба.

Верховний Суд відсторонив Олексія Каспрука з посади міського голови Чернівців

Верховний Суд відсторонив Олексія Каспрука з посади міського голови Чернівців. Водночас повернув справу в суд першої інстанції. Начальник юруправління міської ради Олександр Шиба пояснює, що це означає

Geplaatst door Суспільне Буковина op Vrijdag 17 juli 2020

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Раніше, захисниця Каспрука Марія Подоляк заявила, що досі не представили їх стороні підстави для припинення повноважень міського голови. Вона зазначила, що ніхто не поставив під сумнів ці підстави і повноваження міськради припиняти каденцію мера.

"Міськрада допустив ряд істотний процедурних порушень: крім неназваних мотивів, не весь проект рішення був опублікований, не було інформації про виконавця і те, ким вноситься проект. Експертиза юридичним управлінням не була проведена, що неприпустимо ", - коментує представник міського голови Марія Поляк.

Нагадаємо Знай писав, що президент Зеленський побував у Чернівцях і поговорив з представником партії "Слуга народу". Другановский розповів главі країни, що керівництво міста не справляється з поставленими завданнями.

Також Знай повідомляв, що в Чернівцях на вулицях і у дворах ростуть купи сміття замість квітів. У такому положенні справ звинувачують мера Каспрука, який звільнив попереднього директора відповідного департаменту і призначив "свою людину", але ситуація не змінилася.

Нещодавно Знай повідомляв, що в Чернівцях з-за, м'яко кажучи поганої роботи мера жителі міста вийшли на акцію протесту. Вони принесли шини під будівлю мерії і вимагали, щоб міське керівництво виділило гроші на ремонт доріг.