У лікарнях Чернівців медики розповіли, які послуги можна отримати безкоштовно. Це стало можливим завдяки укладенню контракту з Національною службою здоров'я України. У контракті прописані 12 послуг, які можуть отримати хворі, пише Молодий буковинець.

зокрема, медики розповіли, що після такого нововведення стали доступні послуги з лікування інфарктів і інсультів без додаткових витрат з боку пацієнтів. Генеральний директор лікарні швидкої допомоги Олександр Грушко розповів, що безкоштовно зроблять дорогі комп'ютерну томографію і магниторезонансную томографію.

Грушко зазначив, що дані послуги для пацієнтів стали безкоштовними після того, як лікарня почала працювати з НСЗУ. Зараз фінансування лікувального закладу істотно збільшилася. Також гендиректор зазначив, що лікарня є багатопрофільною, тому вони чинять за контрактом 12 послуг, що дозволяє отримати грошові кошти з бюджету на кожного пацієнта.

пацієнти з інфарктами та інсультами отримають безкоштовну допомогу Фото: скріншот

Грушко пояснив, що всі пацієнти з діагнозом інфаркт та інсульт отримають усі лікування та обстеження безкоштовно. Цим пацієнтам видадуть всі ліки, які прописані в національному протоколі лікування. Однак медики не заперечують, що можуть порекомендувати придбати інші ліки, але це робиться лише у випадку, якщо виданий лікарнею препарат не допомагає змінити стан пацієнта. Директор лікарні заявив, що за кожного пацієнта з інсультом лікарня отримує 16 тисяч гривень. Однак цих коштів замало, тому в найближчому майбутньому бюджету збільшать до 30 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На сьогоднішній день НСЗУ сплачує кошти лікарням за пологи, неонатальну допомога (лікування новонароджених), лікування інфарктів і інсультів. За лікування цих хвороб немає необхідності платити.

Варто нагадати, що Знай писав, що в Національній службі здоров'я расскзаали про конфронтації з міністром охорони здоров'я Степановим. Розбіжності почалися з того, що міністр вважає, що вартість послуг лікарень не покривається повністю. У НСЗУ не змогли обґрунтувати вартість цих послуг розрахунками. Після цього Степанов заявив, що це призведе до скорочення 50 тисяч лікарів.

Знай повідомляв, що в Мелітополі в пологовому будинку молодих мам поставили на лічильник з-за крапельниць.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі та Мелітополі поширюється не менш небезпечне захворювання - тубюркулез.